Handelsmissies

 

Handelsmissies van het MKB Trade Office

Handel drijven in een ander land is bij uitstek mensenwerk. Denk aan het goed aanvoelen van de andere cultuur, of de juiste contacten kunnen leggen. Ook kan het zijn dat u in een ander land behoefte heeft aan een handelsagent, distributeur of personeel ter plekke. Hoe dan ook, iemand recht in de ogen kunnen kijken geldt al eeuwen als een vaste waarde bij succesvol handel drijven. Dat geldt ook bij een handelsmissie: alles draait om een goede bodem leggen voor een duurzame relatie. MKB Trade Office helpt daarmee, onder meer door het organiseren van handelsmissies en land specifieke netwerkbijeenkomsten. Denk daarbij aan landen als Polen, Scandinavië, Spanje, Portugal en de populaire buurlanden Engeland, België en Duisland, maar recentelijk ook aan Colombia, Zuid-Amerika. We benadrukken dat handelsmissies er voor iedereen zijn. Ook kleinschalige bedrijven kunnen profiteren van een missie.

Handelsmissie in 2024

7-10 augustus

Handelsmissie Hanse Sail Rostock

We zijn verheugd dat we, dankzij een uitnodiging van het Unternehmerverband Mitteleres Mecklenburg-Vorpommern in Rostock, de kans hebben gekregen om met een selecte groep exportgerichte bedrijven deel te nemen aan het prestigieuze Hanse Sail-evenement.
 
Voorlopig programma:
7 augustus zullen we met een groep MKB ondernemers uit onze regio naar Rostock reizen.
8 augustus wordt een dag met bedrijfsbezoeken in Rostock, waarbij we inzicht krijgen in de lokale industrie en mogelijkheden voor samenwerking kunnen verkennen.
Er staat een gezamenlijk diner gepland met het Unternehmerverband Mitteleres Mecklenburg-Vorpommern.
 
9 augustus: Hoogtepunt van onze missie is een dag op zee aan boord van het historische zeilschip Johanna Saturna tijdens de Hanse Sail. Hier zullen we, in gezelschap van delegaties uit de Nordic en Baltische landen, genieten van een onvergetelijke zeilervaring. Deze setting biedt een uitgelezen kans om in een ontspannen sfeer te netwerken met ondernemers uit verschillende landen en sectoren.
10 augustus Terugreis
 
Mis deze kans niet om je zakelijke horizon te verbreden en deel uit te maken van een internationale handelsmissie. Het aantal plaatsen is zeer beperkt. 

Heb je interesse? Laat het zo snel mogelijk weten aan mkok@mkbtradeoffice.nl

Verken Je Nieuwe Zakelijke Horizon: 

In juni staat er een fascinerende GO4EXPORT- MKB Trade Office handelsmissie op het programma naar Lyon, een dynamische spil in de wereld van maakindustrie, high-tech en ICT. Lyon blinkt niet alleen uit in deze sectoren, maar is tevens een voorloper op het gebied vande agro-food. 

De stad is een broedplaats voor innovatie, met smart-mobility en duurzame energieoplossingen die een steeds groter wordende impact hebben. Bovendien opent de rijke culturele en creatieve sector van Lyon de deuren naar unieke zakelijke mogelijkheden. 

We plannen een gemengde missie naar deze bruisende stad om de veelzijdige zakelijke kansen te verkennen die Lyon te bieden heeft. Dit bezoek biedt een uitgelezen kans voor ondernemers en bedrijven om direct in contact te komen met belangrijke spelers in deze sectoren en om een netwerk op te bouwen met lokale en internationale partners. 

Tijdens deze missie zullen we bedrijfsbezoeken, netwerkevenementen en workshops organiseren die gericht zijn op het stimuleren van samenwerking en het verkennen van nieuwe markten.
Of je interesse nu ligt in de geavanceerde technologieën, duurzame ontwikkeling, of de culturele en creatieve industrieën, deze handelsmissie naar Lyon belooft een schat aan mogelijkheden te openen.
Mis deze kans niet om je bedrijf internationaal te positioneren en deel uit te maken van een toekomstgerichte delegatie. Laten we samen nieuwe zakelijke horizon in Lyon verkennen.
Ben je geinteresseerd in deze reis, laat het ons weten. gvanelburg@mkbtradeoffice.nl
(Dit is geen definitieve inschrijving. Deze volgt als data, kosten enz. bekend zijn.)

Voordelen van handelsmissies voor mkb-ers?

 1. In korte tijd een relevant netwerk opbouwen en goede contacten opdoen met buitenlandse partners.
 2. U krijgt een beter en persoonlijker zicht op de cultuur en handelskansen in uw doelland.
 3. U kunt kennis en kosten delen met anderen om de eigen investering laag te houden.
 4. U ontdekt bij een missie of een risicospreiding richting andere landen passend is voor uw bedrijf.
 5. De ontmoetingen vinden plaats met in uw kielzog ondersteunende exportdeskundigen en eventueel diplomaten, ambtenaren of politici. Zij kunnen eventueel deuren openen die anders dicht blijven.

Wat is de opzet van een handelsmissie?

Meestal zijn de drie zaken hieronder vaste onderdelen bij een handelsmissie. Per missie verschilt het welke kosten gesubsidieerd zijn en wat uw eigen bijdrage is.

 1. U kunt gezamenlijk reizen. Alleen al het reizen is een nuttige netwerkactiviteit.
 2. U voert persoonlijke gesprekken met relevante buitenlandse partijen als ondernemers, politici of ambtenaren. Gerichte matchmaking is altijd onderdeel van de missie!
 3. Daarnaast zijn er bezoeken in informele sfeer aan bijvoorbeeld netwerkevenementen met geselecteerde dus relevante bezoekers.

Waarom is een handelsmissie voor mij waardevol?

We horen deze vraag van MKB ondernemers. Een handelsmissie heeft als doel om zakelijke relaties tussen ondernemers in verschillende landen te versterken en de handel te bevorderen. Het biedt verschillende voordelen, met name voor een internationaal georiënteerde ondernemer zoals jij:

 1. Netwerken: Tijdens een handelsmissie heb je de mogelijkheid om direct in contact te komen met potentiële klanten, partners en andere belanghebbenden. Het persoonlijke contact vergemakkelijkt het opbouwen van waardevolle zakelijke relaties.
 2. Marktonderzoek: Een handelsmissie geeft je de kans om de markt ter plaatse te verkennen en de specifieke behoeften en trends binnen een bepaald land of regio te begrijpen. Dit helpt je om je exportstrategie af te stemmen op de lokale marktomstandigheden.
 3. Toegang tot informatie: Tijdens  bijeenkomsten en vergaderingen tijdens de handelsmissie krijg je waardevolle inzichten in de economische en zakelijke omgeving van het gastland. Dit kan je helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.
 4. Credibiliteit: Deelname aan een handelsmissie kan je bedrijf een hogere mate van geloofwaardigheid geven, vooral als je wordt vergezeld door vertegenwoordigers van overheidsinstanties. Dit kan het vertrouwen van potentiële buitenlandse partners vergroten.

Hoe een handelsmissie jouw exportkansen beïnvloedt, hangt af van hoe effectief je deze voordelen benut. Door actief deel te nemen aan de activiteiten, contacten te leggen en de opgedane kennis toe te passen, vergroot je de kans op nieuwe zakelijke mogelijkheden en groei in de exportmarkt. Het opbouwen van duurzame relaties tijdens handelsmissies kan leiden tot langdurige zakelijke samenwerkingen en grotere markttoegang.
En daarnaast kun je netwerken met de andere deelnemers van de reis.