Gespecialiseerde groothandel in de rijwielbranche

Aalten

Gespecialiseerde groothandel in de rijwielbranche

Groothandel Aalten Bv is in 1935 opgericht door de familie Aalten in Zeist. Everard van de Weg nam de zaak in 1987 over en via een overname in Eefde werd daarna besloten het bedrijf in Twello gezamenlijk te gaan huisvesten. Sinds 2005 is het bedrijf gevestigd aan de Koppelstraat en werken er twaalf medewerkers.

Groothandel Aalten is een gespecialiseerde groothandel in de rijwielbranche. Er wordt geleverd aan de vakhandel, maar ook diverse fietsverhuurbedrijven, reisorganisaties, fietsfabrikanten en internet bedrijven. Het assortiment is met ruim 100 merken en 10.000 artikelen zeer groot. Het meest wordt vanuit den fietsonderdelen, fietsaccessoires en fietsen, wordt vanuit het grote eigen magazijn geleverd.

Rijwielgroothandel voor Nederlandse en buitenlandse markt De combinatie van gedegen technische vakkennis met moderne technieken, flexibiliteit en een no-nonsense houding wordt zeer gewaardeerd door zowel onze Nederlandse als de buitenlandse klanten. Het meesten van de ruim 1.800 klanten komt uit Nederland, maar ook omliggende landen worden online en met eigen vertegenwoordigers bediend. Een klant is bij Aalten geen nummer, maar een persoon wat je prettig zaken mee doet.

De omzet via internet is de laatste jaren sterk gegroeid. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat ook steeds meer vanuit het buitenland besteld wordt. Was dit tot voorheen vooral omliggende landen, steeds vaker komt de vraag steeds verder weg. Zo blijkt de Arabische landen steeds vaker bestellingen te plaatsen en worden fietszitjes zelfs vanuit Japan en Australië besteld. Navraag levert op dat zij vaak vallen voor het mooie design of dat ze specifiek zoeken op een bepaald merk en dan bij Aalten BV uitkomen.

Eigen productontwikkeling

Soms vraagt de markt om een product dat er niet is. In samenwerking met een leverancier wordt dan dit product ontwikkeld. Zo wilden diverse bedrijven een groene fiets met ook groene fietsbanden. Geen probleem: dat wordt dit ontwikkeld en geleverd. Een bijzondere klant van Aalten is het Leger des Heils. In samenwerking met hen is de “Majoor” ontwikkeld. Deze fiets verwijst naar de verschillende rangen die de organisatie kent en ook een knipoog naar de bekende majoor Bosshardt. Het mooie is dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt deze fietsen assembleren. MVO en duurzaamheid staan sowieso hoog in het vaandel van het bedrijf. Zo ligt het hele bedrijfsdak vol met 698 zonnepanelen dat zorgt voor nul op de meter en daar boven een grote terug levering aan het net.

Export landen

België | Duitsland | Denemarken | UK

Incidenteel | Landen verder weg

Ceo

Aalten | Everard van de Weg