Indoor-positioneringstechnologie

Locus Positioning

Indoor-positioneringstechnologie

In 2015 is locus Positioning opgericht door Wouter van Kleunen en …. Het is ontstaan uit een spin-off van Universiteit Twente (UT). Beide ondernemers hebben een gepatenteerde nieuwe positioneringstechnologie ontwikkeld dat snel en eenvoudig mensen en assets kan volgen en traceren.

De Locus indoor-positioneringstechnologie biedt de mogelijkheid om assets en personen te volgen en navigatie te bieden in (binnen) omgevingen waarin GPS niet beschikbaar is of te duur is. De software van Locus biedt een flexibele en superieure nauwkeurigheid (meestal minder dan 1 meter binnenshuis) bereik in vergelijking met concurrerende positioneringssystemen. Wouter: “hiermee zijn we echt onderscheidend in de markt. Onze software is makkelijk in gebruik, dit scheelt fors in trainingskosten en het ook hanteerbaar voor personeel dat minder hoog is opgeleid”.

Schiphol Assettracking

Een voorbeeld van Assettracking is onze luchthaven Schiphol. Het probleem van Schiphol is dat goederen en apparatuur door velen op verschillende plekken gebruikt wordt. Het blijkt dat lastig dit terug te vinden als je het direct nodig hebt. Dit kost vele onnodige tijd, reden waarom veel bedrijven dan maar extra appratuur aanschaffen om zoekverkeer te vermijden.

Locus Positioneringstechnologie is met succes getest voor het volgen van de interne activa op de D-pier van Schiphol. Met slechts 13 bakens die zich uitstrekken over een afstand van meer dan 500 meter x 250 meter was het mogelijk om activa te volgen met een nauwkeurigheid van ongeveer 8-9 meter. Positionering werd uitgevoerd zonder kalibratie van de site. In feite heeft Locus Positioning de site zelfs nog nooit bezocht! Dit toont aan dat de positionering van de signaalsterkte kan worden gebruikt om een kosteneffectief en nauwkeurig positioneringssysteem te bieden. Inmiddels is Locus is gesprek met Schiphol over verdere uitrol en contacten lopen met Luchthaven Dusseldorf over uitrol aldaar.

De Locus technologie kent meerdere toepassing. Voor logistieke partijen is het ook zeer interessant. Zo zijn de “Slimme” pallets van Deventer bedrijf ARHMA ook uitgerust met de technologie van Locus. De pallets raken zo nooit meer zoek. Ook de zorg heeft Locus gevonden. Eerste ziekenhuizen gebruiken de techniek van Locus om bedden en apparatuur snel te traceren. Ook de bezoekers van ziekenhuizen worden geholpen door Locus. Vaak zijn ziekenhuizen grote en complexe gebouwen voor bezoekers. Via de smartphone toepassing van Locus worden zij snel en efficiënt door het ziekenhuis geloodst. Dit gebeurd ook op RAI Amsterdam tijdens de vele beurzen die daar gehouden worden.

Deze toepassing gaat Locus ook implementeren in China. Via de contacten van de UT is men met een Chinees ziekenhuis in contact gekomen. Wouter: “ziekenhuizen zijn daar nog groter en complexer dan bij ons. We zijn gestart met een pilot en bij succes ligt daar voor ons een grote markt open.

Export landen

België | Duitsland | China

Ceo

Locus Positioning | Wouter van Kleunen