Riëd

Lijm

Familie Bedrijf Riëd B.V. is een snel groeiende internationaal opererende ontwikkelaar, producent, leverancier en trainer in één. Kortom: een totaaloplosser voor elke denkbare professionele lijmuitdaging binnen de sfeer van automotive en industriële productie voor o.a de auto-, vliegtuig-, trein en windmolen sector. Met klanten in meer dan 105 landen wereldwijd, is Riëd B.V. uitgegroeid tot de mondiale top van aanbieders van professionele en structurele lijmen aan de B2B markt onder private label. Dit familie bedrijf met zijn mogelijkheden en kennis is te vergelijken met een multinational in het klein want er werken maar 21 mensen en de volgende generatie staat al klaar om het bedrijf over te nemen.

Hoe is het destijds begonnen?

Eddie Roosnek had vanuit vorige functies connecties in de lijmwereld, de chemie markt was bekend voor hem en daarom is hij in 2004 met zijn onderneming gestart. Hij begon met de inkoop van lijm en wat randartikelen via Amerika, maar al snel bleek dat hij extra ruimte nodig had en vestigde zich in Twello. Er bleek een enorme behoefte aan lijm te zijn en zodoende ging Riëd eigen producten ontwikkelen, produceren en afvullen. Inmiddels beschikt Riëd over een modern laboratorium, de modernste afvullijnen en reactoren om hoogwaardige en innovatieve lijmen te produceren. De verwachting is dat de vraag naar lijm alleen maar zal toenemen omdat het in veel gevallen sterker is dan het werken met bouten en moeren.

Midden 2021 heeft Riëd B.V. een unieke 2 componenten lijm op de markt gebracht welke perfect past in het streven naar duurzame oplossingen. De verwachting is dat dit product in het voorjaar van 2022 in meer dan 100 landen te koop zal zijn. Riëd B.V. heeft innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Voorbeeld is de ontwikkeling van de kleinste mixertip ter wereld, bedoeld om de 2 componenten onderling goed te mengen. Door deze veel belovende gepatenteerde oplossing zal de hoeveelheid lijmafval behoorlijk verminderen. Tevens worden inmiddels de meeste producten verpakt in zakjes welke grotendeels van suiker gemaakt zijn.

Hoogwaardige lijmen dienen uiteraard vooraf getest te worden. Het testen van de nieuwe lijmen gaat via verouderingsmachines en klimaatkasten, zodat je weet hoe de producten zich na vele jaren en onder bepaalde omstandigheden zullen gedragen.

It’s all about people, anders is het kansloos volgens Eddie. Goede ideeën en een geweldig team zijn noodzakelijk voor succes en team effort moet het allemaal faciliteren.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Riëd | Eddie Roosnek