Duitslandcafé biedt nieuwe inzichten en waardevolle contacten

Op 16 mei organiseerden Evo Fenedex, GO4export en MKB Trade Office een Duitslandcafé bij Schoneveld Breeding in Wilp. Het evenement bood presentaties en sessies over zakendoen in Duitsland, met bijdragen van diverse experts.

Inspirerende Rondleiding bij Schoneveld Breeding

Schoneveld Breeding, een familiebedrijf gespecialiseerd in het veredelen van bloeiende potplanten zoals Cyclamen, Primula, Ranonkel en Campanula, was de gastheer. Bij aankomst voelden de gasten direct dat ze een bijzonder bedrijf betraden. Directeur Peter van de Pol leidde de aanwezigen rond en vertelde over de duurzame werkwijzen van het bedrijf, dat sinds 1930 bestaat en jaarlijks 200 miljoen zaden produceert voor klanten in meer dan 60 landen.

Jochem Wolthuis over Zakendoen in Duitsland

Agrofood-makelaar Jochem Wolthuis deelde zijn uitgebreide kennis van de Duitse foodmarkt. Hij belichtte de verschillen en overeenkomsten tussen de Nederlandse en Duitse markten en benadrukte dat Duitsland een belangrijke importeur van voedsel is. Zijn sessie werd afgesloten met een interactieve online quiz, waarbij het boek “Duitsland Schept Op” werd weggegeven.

Effectief Exporteren met Michel Disselhorst

Michel Disselhorst gaf een workshop over het opstellen van een exportplan. Hij benadrukte dat een goed plan de kans op succesvol exporteren aanzienlijk vergroot. Michel nam de deelnemers stap voor stap mee door het proces, van de initiële planning tot de financiële afwegingen.

Juridische Aspecten van Zakendoen met Duitsland

Nicki Welchering van Rechtsanwalt Alpmann Fröhlich besprak de juridische aspecten van zakendoen met Duitsland. Hij wees op de verschillen in risicobeheer tussen Nederland en Duitsland en gaf praktische tips om juridische valkuilen te vermijden. De aanwezigen waardeerden zijn inzichten en de mogelijkheid om na afloop vragen te stellen en contactgegevens uit te wisselen.

(Digitale) Marketing en Sales in Duitsland

​Geddy van Elburg van IONMOON besprak het belang van culturele aanpassing in marketing en sales voor de Duitse markt. Ze benadrukte dat een eenvoudige vertaling van een website niet voldoende is en gaf tips over hoe je jouw digitale aanwezigheid kunt optimaliseren voor Duitse consumenten. Geddy wees ook op de noodzaak van juridische compliance, zoals het toevoegen van een Impressum op de website.

Duitsland Café mede mogelijk gemaakt door:

Over het MKB Trade Office

Het MKB Trade Office fungeert als een brug tussen het midden- en kleinbedrijf en de internationale markt. Met een breed netwerk van partners, zowel lokaal als internationaal, streven we ernaar de handel te bevorderen en te faciliteren. Ons team biedt advies, ondersteuning en waardevolle inzichten om uw bedrijf succesvol te laten zijn op de internationale markt.