Subsidieregelingen & Vouchers

Wilt u meer weten over subsidie mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met het MKB Trade Office

 Subsidieregelingen 2020-2021

1. RVO Starters International Business Coaching vouchers

 Bent u een mkb-ondernemer en heeft u weinig of geen ervaring met zakendoen op buitenlandse markten? Wilt u tijd en geld investeren om echt te handelen met het buitenland? Dan is de voucher individuele coaching (coachingsvoucher) van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u: een voucher voor persoonlijke begeleiding. De SIB Coachingsvoucher is een online voucher waarmee u een coach betaalt. De voucher bedraagt € 2.500.

2. RVO Starters International Business Vouchers Marktentree

Heeft u een land gevonden waar u de beste kansen ziet voor uw product? Wilt u graag begeleiding bij het betreden van deze markt? Dan is de Voucher Marktentree van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u. Met deze voucher kunt u met korting een externe deskundige inhuren die u begeleidt. De SIB Voucher is een online voucher waarmee u een adviseur betaalt die u zelf kiest. Na aflevering van het eindrapport zet u de voucher op naam van de adviseur. Die wisselt uw voucher digitaal in. De voucher is een tegemoetkoming van 50% in de kosten tot een maximum € 2.500 exclusief btw.

3. RVO Starters International Business Missie vouchers

Wilt u uw kansen op een (nieuwe) buitenlandse markt vergroten? Zoekt u nieuwe netwerken en contacten met mogelijke buitenlandse klanten voor uw product of dienst? Wilt u naar het buitenland exporteren of uw verkoopcijfers verhogen? Dan is de voucher collectieve activiteiten (missievoucher) van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u: een voucher voor deelname aan een handelsmissie of beursinzending in het buitenland. De missievoucher is een online voucher waarmee u de organisator van de handelsmissie of beursinzending betaalt. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening. De voucher is goed voor 50% van de deelnameprijs en bedraagt maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor een handelsmissie en maximaal € 2.500 (exclusief btw) voor een collectieve beursinzending.

4. RVO Financiële bijdrage individuele beursdeelname

 Wilt u uw kansen op een buitenlandse markt vergroten? Zoekt u nieuwe netwerken en buitenlandse klanten voor uw product of dienst? Wilt u exporteren of uw verkoopcijfers verhogen? Dan is het interessant om deel te nemen aan een buitenlandse vakbeurs. Wij kunnen u hierbij helpen met een bijdrage voor de kosten voor uw beursdeelname via de regeling Starters International Business (SIB). U kunt een vergoeding krijgen wanneer u zelfstandig deelneemt aan een buitenlandse vakbeurs.

5. RVO Kennisvouchers

Bent u mkb-ondernemer en wilt u duurzaam uitbreiden naar een specifieke buitenlandse markt? Dan is een kennisvoucher van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u. Deze voucher geeft u korting op de inhuur van een externe adviseur die u kan begeleiden bij uw internationale plannen. De SIB Kennisvoucher is een online voucher waarmee u een adviseur betaalt die u zelf kiest. De voucher is goed voor 50% van de kosten en bedraagt maximaal € 2.500 exclusief btw.

U kunt de voucher gebruiken voor de volgende onderdelen:

  •  Advies op internationaal juridisch en fiscaal gebied.
  • Het laten opstellen van een marktonderzoeksrapport.
  • Het volgen van een training om uw kennis over internationaal ondernemen te vergroten.

6. RVO Brexit vouchers

 Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk en blijkt dat uw onderneming te maken krijgt met de gevolgen van Brexit? Met de Brexitvoucher krijgt u subsidie voor advies over alternatieve markten of de concrete gevolgen van Brexit voor uw onderneming. Welke alternatieve markten zijn er voor mijn producten na Brexit? Moet ik de logistieke processen van mijn bedrijf aanpassen? Als u zakendoet met het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) kan Brexit grote gevolgen hebben voor uw onderneming. Breng de gevolgen van het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de EU in kaart met de Brexit Impact Scan. Blijkt dat u gevolgen gaat ondervinden, vraag dan de Brexitvoucher aan. Daarmee kunt u subsidie krijgen voor deskundig advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming.

7. RVO Kick-start voucher

Heeft u een mkb-bedrijf en zijn uw internationale activiteiten geraakt door de coronacrisis? U staat er niet alleen voor. Met een Kickstartvoucher krijgt u korting op de inhuur van een externe adviseur. Samen gaan jullie aan de slag om de gevolgen voor uw bedrijf in het buitenland te beperken. De Kickstartvoucher is een online voucher, waarmee u een zelfgekozen adviseur betaalt. De voucher is goed voor 80% van de kosten en bedraagt maximaal € 2.500 exclusief btw.

8. OostNL Go4Export martktentree in Duitsland, Belgie of UK

Voor een select aantal MKB ondernemingen wordt door OostNL, in het kader van Go4Export, een aantal voucher voor marktintroductie door zeer ervaren marktpartijen in een van de ons omringende markten beschikbaar gesteld. De bijdrage is 50% tot een maximumbedrag van € 3.000.

9. OostNL Go4Export voucher

 e-commerce voucher ter waarde van € 900. Online ondernemen is een effectief middel om te groeien. Om zakendoen met het buitenland via online kanalen te stimuleren is de E-commerce voucher ontwikkeld. Met deze voucher maakt een gespecialiseerd en internationaal ervaren bureau een quickscan voor uw bedrijf rond e-commercekansen bij ondernemen met het buitenland. De scan analyseert uw huidige prestaties op het gebied van e-commerce, de interne en externe randvoorwaarden om succesvol te worden en de online vraag in bepaalde focuslanden. Voor deze quickscan kunt u een voucher inzetten ter waarde van € 900,- (hierbij is geen eigen bijdrage vereist). Er is een beperkt aantal vouchers beschikbaar, de aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.