Handelsmissies

 

Handelsmissies van het MKB Trade Office

Handel drijven in een ander land is bij uitstek mensenwerk. Denk aan het goed aanvoelen van de andere cultuur, of de juiste contacten kunnen leggen. Ook kan het zijn dat u in een ander land behoefte heeft aan een handelsagent, distributeur of personeel ter plekke. Hoe dan ook, iemand recht in de ogen kunnen kijken geldt al eeuwen als een vaste waarde bij succesvol handel drijven. Dat geldt ook bij een handelsmissie: alles draait om een goede bodem leggen voor een duurzame relatie. MKB Trade Office helpt daarmee, onder meer door het organiseren van handelsmissies en land specifieke netwerkbijeenkomsten. Denk daarbij aan landen als Polen, Scandinavië, Spanje, Portugal en de populaire buurlanden Engeland, België en Duisland, maar recentelijk ook aan Colombia, Zuid-Amerika. We benadrukken dat handelsmissies er voor iedereen zijn. Ook kleinschalige bedrijven kunnen profiteren van een missie.

Handelsmissie in 2024

7-10 augustus

Handelsmissie Hanse Sail Rostock

We zijn verheugd dat we, dankzij een uitnodiging van het Unternehmerverband Mitteleres Mecklenburg-Vorpommern in Rostock, de kans hebben gekregen om met een selecte groep exportgerichte bedrijven deel te nemen aan het prestigieuze Hanse Sail-evenement.
 

Lees Meer

3-6 juni

Ontdek bij deze handelsmissie de economische kansen in Noord-Europa met ambassadebezoeken, matchmaking, bezoek aan goederenhavens en industrieparken en business-evenementen en meer. Provincie Overijssel, Logistics Overijssel en Oost NL organiseren van 3 tot en met 6 juni 2024 een handelsmissie naar Estland en Finland.

 

Lees Meer

Verken Je Nieuwe Zakelijke Horizon: 

Dit jaar staat er een fascinerende GO4EXPORT- MKB Trade Office handelsmissie op het programma naar Lyon, een dynamische spil in de wereld van maakindustrie, high-tech en ICT. Lyon blinkt niet alleen uit in deze sectoren, maar is tevens een voorloper op het gebied vande agro-food.

 

Lees Meer

Voordelen van handelsmissies voor mkb-ers?

 1. In korte tijd een relevant netwerk opbouwen en goede contacten opdoen met buitenlandse partners.
 2. U krijgt een beter en persoonlijker zicht op de cultuur en handelskansen in uw doelland.
 3. U kunt kennis en kosten delen met anderen om de eigen investering laag te houden.
 4. U ontdekt bij een missie of een risicospreiding richting andere landen passend is voor uw bedrijf.
 5. De ontmoetingen vinden plaats met in uw kielzog ondersteunende exportdeskundigen en eventueel diplomaten, ambtenaren of politici. Zij kunnen eventueel deuren openen die anders dicht blijven.

Wat is de opzet van een handelsmissie?

Meestal zijn de drie zaken hieronder vaste onderdelen bij een handelsmissie. Per missie verschilt het welke kosten gesubsidieerd zijn en wat uw eigen bijdrage is.

 1. U kunt gezamenlijk reizen. Alleen al het reizen is een nuttige netwerkactiviteit.
 2. U voert persoonlijke gesprekken met relevante buitenlandse partijen als ondernemers, politici of ambtenaren. Gerichte matchmaking is altijd onderdeel van de missie!
 3. Daarnaast zijn er bezoeken in informele sfeer aan bijvoorbeeld netwerkevenementen met geselecteerde dus relevante bezoekers.

Waarom is een handelsmissie voor mij waardevol?

We horen deze vraag van MKB ondernemers. Een handelsmissie heeft als doel om zakelijke relaties tussen ondernemers in verschillende landen te versterken en de handel te bevorderen. Het biedt verschillende voordelen, met name voor een internationaal georiënteerde ondernemer zoals jij:

 1. Netwerken: Tijdens een handelsmissie heb je de mogelijkheid om direct in contact te komen met potentiële klanten, partners en andere belanghebbenden. Het persoonlijke contact vergemakkelijkt het opbouwen van waardevolle zakelijke relaties.
 2. Marktonderzoek: Een handelsmissie geeft je de kans om de markt ter plaatse te verkennen en de specifieke behoeften en trends binnen een bepaald land of regio te begrijpen. Dit helpt je om je exportstrategie af te stemmen op de lokale marktomstandigheden.
 3. Toegang tot informatie: Tijdens  bijeenkomsten en vergaderingen tijdens de handelsmissie krijg je waardevolle inzichten in de economische en zakelijke omgeving van het gastland. Dit kan je helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.
 4. Credibiliteit: Deelname aan een handelsmissie kan je bedrijf een hogere mate van geloofwaardigheid geven, vooral als je wordt vergezeld door vertegenwoordigers van overheidsinstanties. Dit kan het vertrouwen van potentiële buitenlandse partners vergroten.

Hoe een handelsmissie jouw exportkansen beïnvloedt, hangt af van hoe effectief je deze voordelen benut. Door actief deel te nemen aan de activiteiten, contacten te leggen en de opgedane kennis toe te passen, vergroot je de kans op nieuwe zakelijke mogelijkheden en groei in de exportmarkt. Het opbouwen van duurzame relaties tijdens handelsmissies kan leiden tot langdurige zakelijke samenwerkingen en grotere markttoegang.
En daarnaast kun je netwerken met de andere deelnemers van de reis.