Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Äpfelchen Eichen ”Workshop in het Duits zaken doen”

3 oktober 2022:7:00 pm - 9:00 pm

Om een goede start te maken als je naar Duitsland wilt exporteren is het kunnen voeren van een korte inleiding over jezelf en je bedrijf in het Duits een must. Duitse zakenpartners stellen dat enorm op prijs en begrijpen dat daarna het gesprek verder in het Engels zal verlopen als jouw Duits niet toereikend is. Daarnaast leer je hier over cultuurverschillen in het zakendoen en hoe daarmee om te gaan.

De workshop bestaat uit twee delen. 3 en 10 oktober.

Opzet van de workshop

Twee cursusavonden van elk 3 uur. Voor de 2e avond is er wat voorbereidend huiswerk.
Groepsgrootte: max. 5 personen. Kosten: € 60 p.p. voor twee avonden. Locatie: Gasfabriek

Voor aanmelden en meer informatie: info@mkbtradeoffice.nl

Filosofie:

De meeste Nederlanders kunnen zich prima redden op vakantie of bij het winkelen in Duitsland. Maar zakelijke contacten leggen en praten over werk of bedrijf, is andere koek. Want nu wil je correct en  professioneel overkomen. Je wilt ook interesse opwekken voor een vervolgbezoek of -gesprek over jouw grensoverschrijdende plannen. Of ingaan op een leuk aanbod over de grens.

De ervaring van Adel Faltas is dat veel Nederlanders hun kennis van het Duits in werkgerelateerde situaties niet goed kunnen inschatten. Sommigen onderschatten hun mogelijkheden en durven hun mond niet open te doen. Anderen overschatten zichzelf en laten een goede voorbereiding achterwege. Maar: schroom is nergens voor nodig: Jouw gesprekpartner weet dat Duits niet jouw moedertaal is. En bovenal: met een beetje voorbereiding kom je heel ver in je Duitse zakencontacten. En zodra die leiden tot contracten, Duitstalige websites, etc. is er nog tijd genoeg om een deskundige of tolk in te schakelen.

In twee avonden zul je niet foutloos Duits leren spreken. Maar je leert jouweigen taalniveau in te schatten en enkele veelgebruikte Duitse begrippen uit het handelsverkeer. Je leert een eenvoudige pitch te houden over jezelf, jouw functie en bedrijf. En er wordt stilgestaan bij omgangsvormen en economische wetenwaardigheden over Duitsland.

Over de trainer:

Adel Faltas, 1955 geboren in Caïro, kwam op 7 jarige leeftijd naar Nederland en doorliep de Deutsche Schule in Den Haag. Daarna studeerde hij sociologie in Rotterdam. Raakte “ingeburgerd” in beide talen en culturen. Hij heeft vrienden en (schoon-)familie in Duitstalige landen. In zijn loopbaan gaf hij lezingen en interviews in Duitsland over Nederland en zette de samenwerking op tussen de gemeenten Osnabrück en Deventer en hun hogescholen. Hij ondersteunt MKB Trade Office in hun buitenlandse samenwerking en vertegenwoordigde enkele jaren Deventer binnen de internationale Hanze. Inmiddels is hij actief in een internationale Hanzewerkgroep voor duurzaamheid.

Gegevens

Datum:
3 oktober 2022
Tijd:
7:00 pm - 9:00 pm
Evenement Categorie:

Locatie

Gasfabriek Zutphensestraat 6B Deventer
Zutphensestraat 6B
Deventer, 7418 AJ
+ Google Maps