Locatie: Johannesburg Zuid-Afrika
Voor wie: Ondernemers met oplossingen voor duurzame landbouw
Deze economische missie vindt plaats parallel aan het staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Zuid-Afrika.
Tijdens deze missie zijn aanwezig: De minister van Buitenlandse Zaken (opvolger van Wopke Hoekstra), Piet Adema (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Yvette van Eechoud (plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken).
Nederlandse bedrijven kunnen tijdens deze missie netwerken, marktkansen verkennen en in contact komen met zakenpartners en opdrachtgevers. Daarnaast is er gelegenheid om kennis en kunde uit te wisselen.
Deelname staat alleen open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de Toekomstgerichte land- en tuinbouw.
Denk hierbij aan:
Voor Nederland en de Europese Unie is Zuid-Afrika een belangrijke handelspartner. Nederland en Zuid-Afrika zijn grootmachten in de land- en tuinbouw, die veel van elkaar kunnen leren.
De landbouwsector staat onder grote druk in Nederland en in Zuid-Afrika. Klimaatverandering, de elektriciteitscrisis en hoge werkeloosheid geven uitdagingen. Uitdagingen die ook kansen geven aan Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.
De Nederlandse ambassade werkt steeds meer samen met Zuid-Afrikaanse partners. Vooral in de provincie Mpumalanga (transitie van mijnbouw naar landbouw), Limpopo (agrologistiek en Nexus water-, landbouw- en biodiversiteit) en de West-Kaap (bedekte tuinbouw en fruitteelt). De Nederlandse ambassade werkt vooral aan innovatie in de landbouw om de natuur en biodiversiteit te herstellen.
Deze missie is vooral voor Nederlandse bedrijven die:
Zuid-Afrika is een van de grootste economieën en technisch goed ontwikkelde landen van het Afrikaanse continent.
De Zuid-Afrikaanse overheid werkt met bedrijven aan de groene energietransitie, circulaire afvalverwerking en de ontwikkeling van duurzame land- en tuinbouw. Deze samenwerking leidt tot grootschalige investeringen in en opdrachten voor deze sectoren.
De Zuid-Afrikaanse overheid plant veel projecten in groene waterstof, duurzame/ circulaire afvalverwerking en toekomstbestendige land- en tuinbouw.
Dit leidt tot samenwerking, investeringen en opdrachten voor toelevering aan deze sectoren. Nederlandse bedrijven die actief zijn in deze sectoren kunnen hiervan profiteren.
Tijdens deze missie komt u meer te weten over de marktkansen in Zuid-Afrika, Â belangrijke aanbestedingen en opdrachten die men verwacht in Zuid-Afrika.
Wij bieden een maatwerkprogramma voor deelnemende bedrijven. Op hoofdlijnen bestaat het programma uit de volgende onderdelen:
Tijdens de missie leert u over de laatste trends en ontwikkelingen in groene waterstof, circulaire afvalverwerking en toekomstbestendige land- en tuinbouw. En ontmoet u belangrijke Zuid-Afrikaanse zakenpartners.
Tegelijk met deze economische missie vindt ook een kennismissie naar Zuid-Afrika plaats. Deze wordt georganiseerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Wij zoeken naar mogelijke aansluiting op het programma van die kennismissie.
Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie).
Let op: wilt u met 2 deelnemers van dezelfde organisatie deelnemen? Meld dan iedere deelnemer apart aan.
Deelname aan deze missie staat alleen open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze economische missie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekent daarom niet dat wij u hebben toegelaten tot deze missie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.
Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Wij zorgen voor lokaal vervoer.
Meld u aan voor deze economische missie. De uiterste aanmelddatum is dinsdag 5 september.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Pretoria, het Nederlands consulaat-generaal in Kaapstad, Oost NL, Holland Circular Hotspot en Impact Hydrogen.