Duitsland Bijeenkomst

 

Nieuw export initiatief in November

Met medewerking van Go4Export, Kennispoort Zwolle en WTC Twente, organiseert MKB Deventer/ Trade Office in November aanstaande een handelsmissie naar Malmö, Zweden! De handelsmissie zal worden uitgevoerd samen met de zusterorganisatie Unternehmerverband Rostock – Mittleres Meckelenburg e.V. (de ondernemersvereniging uit Rostock, Duitsland.

Waarom een missie naar Malmö?

Tijdens een export bijeenkomst in februari van dit jaar over Scandinavie bleek de belangstelling voor Zweden en Denemarken erg groot te zijn. Na deze bijeenkomst hebben spontaan al diverse bedrijven aangegeven belangstelling te hebben voor een handelsreis naar Zweden en kennis te willen maken met mogelijke handelspartners aldaar. Ook vanuit de logistieke hoek werd belangstelling getoond en werd aangegeven, dat vertegenwoordigers uit heel Overijssel graag mee willen naar Zweden on naast Malmö ook Götenburg te bezoeken en daar kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen van havenlogistiek met zelfrijdende trucks, de Volvo Vera.

 

Daarnaast is het gewoon prettig zakendoen in Zweden. De mensen zijn open, meestal positief en erg direct. Je weet snel hoe de zaken er voorstaan. De sfeer van zakendoen lijkt best veel op de Nederlandse, zodat we er ons al snel thuis voelen. Veel bedrijven hebben hier nog grote mogelijkheden en veelal is nog niet echt gedacht aan Zweden of Scandinavië als export gebied.

Malmö en Kopenhagen zijn met een brug met elkaar verbonden (The Bridge). Daardoor is de handel tussen beide steden sterk aangetrokken en wordt dit veelal als economisch gebied beschouwd met meer dan 4 miljoen inwoners, bijna 2 miljoen werknemers in 250.000 bedrijven. The place to be! Met veel mogelijkheden voor ons bedrijfsleven in Deventer/Oost Nederland en natuurlijk ook voor onze vrienden uit Rostock.

Handelsmissie

 

Malmö, Zweden

Contact

Erik de Boer 06-54241914

M.rademakers@mkbdeventer.nl

Partners

Go4Export | Kennispoort Zwolle | WTC Twente | MKB Deventer | Unternehmerverband Rostock – Mittleres Meckelenburg e.V

Hoe ziet de handelsmissie er uit?

Op dit moment is MKB TRade Office hard bezig met de voorbereiding, in goede samenwerking met Callette Terhaerdt van Market Link Scandinavia AB, specialist in het leggen van handelscontacten tussen bedrijven uit Nederland en bedrijven in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit (nadere details zullen nog volgen):

Programma

Woensdag 4 November

Aankomst in Malmö en kennismaking met de delegatie uit Rostock.

Donderdag 5 November

Ochtend – briefing en gezamelijke bijeenkomst in samenwerking met Malmö Stads Näringslivskontor/Malmö Business www.malmobusiness.com/en/ Bijeenkomst – Invest in Skåne / Europe Enterprise Network Locatie: Invest in Skåne/Malmö Stad.

Middag – rondetafelgesprekken met relevante lokale bedrijven in de verschillende sectoren: logistiek, productie en dienstverlening (afhankelijk van de deelnemersproefielen).

Diner – eventueel in combinatie met leden van The Dutch Chamber www.dutchchamber.se

Alternatief – voor logistieke bedrijven die naar Göteborg wensen te gaan. Reis via trein eind van de middag richting Göteborg en overnacht in Göteborg. Vrijdagmorgen – bezoek in de haven van Göteborg. Trein terg naar Malmö.

 

Vrijdag 6 November

Ochtend – collectieve bedrijfbezoeken in/rond Malmö (afhankelijk van de deelnemersproefielen), indien mogelijk in kleine groepen. Gezamenlijke lunch + eigen programma.

Avond – Terugreis naar Nederland.

N.B.: Duidelijk is, dat het programma en de deelnemers vanuit Malmö zo veel mogelijk wordt afgestemd op de profielen van de deelnemers vanuit Oost Nederland en Rostock.

MKB Trade Office streeft ernaar de kosten voor de reis zoveel mogelijk te beperken. Op dit moment is door de Corona crisis nog geen volledig inzicht te geven, maar het doel is de basis kosten per deelnemer niet hoger te laten worden dan zo’n €750.

Vanuit Oost Nederland is plaats voor 15 tot 20 bedrijven/ deelnemers.

Indien u belangstelling heeft om mee tegaan in November, of er meer van wilt weten, neem dan contact op met MKB Trade Office Deventer: m.rademakers@mkbdeventer.nl of bel Erik de Boer op 06-54241914