Oekraïense handelsdelegatie op werkbezoek bij bedrijven in Deventer

Op woensdag 17 april heeft Deventer een delegatie van 20 bedrijven en organisaties uit Oekraïne verwelkomd. Dit bezoek was onderdeel van een meerdaags programma in Oost-Nederland, georganiseerd door Oost.nl.

Naast bedrijven waren er ook verschillende vertegenwoordigers van economische regio’s uit Oekraïne aanwezig. Zij zijn op zoek naar partnerschappen met Nederlandse bedrijven om samen de wederopbouw te realiseren. Een EU-programma is hiervoor al in gereedheid gebracht.

MKB Trade Office heeft op 17 april bedrijfsbezoeken en ’s middags een meet & greet met lokale en regionale ondernemers georganiseerd. Het was een gedenkwaardige dag.

Vroeg op pad voor bedrijfsbezoeken

De dag begon vroeg, om precies te zijn om 8.00 uur, toen de Oekraïense delegatie zich verzamelde op de parkeerplaats van het Holiday Inn in Deventer. De groep werd in drieën verdeeld en in twee rondes bezochten ze zes bedrijven: CCS Energie-advies, Bredenoord, 3Plogistics, RBK Group, Hortilife en Schoneveld Breeding. Deze bedrijven waren geselecteerd op basis van specifieke vragen van de delegatie. De ontvangst was warm en hartelijk, gevolgd door bedrijfspresentaties en rondleidingen. Dankzij de exportdatabase van MKB Trade Office was de match met de Oekraïense delegatie uitstekend.

Warmte en betrokkenheid bij de ontvangst

De warme en betrokken ontvangst maakte direct indruk op de bezoekers, vooral gezien de aanhoudende oorlog in hun thuisland. Elk van de deelnemers heeft zijn eigen verhaal, wat de realiteit benadrukt. De steun en betrokkenheid van de Nederlandse bedrijven waren dan ook bijzonder welkom.

De ‘wauw’-factor

De delegatie was onder de indruk van de bezochte bedrijven, iets wat MKB Trade Office al had voorspeld met de ‘wauw’-factor. Tijdens de presentaties en rondleidingen was “wauw” vaak te horen. Veel van de bezochte bedrijven hadden al ervaring met handel in Oekraïne, wat de contacten vergemakkelijkte.

Netwerken en samenwerken

Na de lunch vond er een meet & greet plaats in de Gasfabriek, waar meerdere ondernemers zich presenteerden en mogelijkheden voor samenwerking bespraken. Het evenement resulteerde direct in nieuwe afspraken om samenwerkingsverbanden te verkennen.

Blik op de toekomst

De leiders van verschillende economische regio’s benadrukten de wens niet alleen nu samen te werken, maar ook in de toekomst. De focus ligt op een langdurige samenwerking en wederzijdse uitwisseling tussen Deventer bedrijven en partners in Oekraïne. MKB Trade Office faciliteert deze matches actief.

EU-herstelfonds voor wederopbouw

Er is een aanzienlijk EU-herstelfonds beschikbaar voor de wederopbouw van Oekraïne. Nederlandse bedrijven kunnen hieraan deelnemen in samenwerking met lokale partners. MKB Trade Office staat klaar om hierbij te helpen. Heb je een vraag of aanbod? Neem contact op met het MKB Trade Office

Inkomende Handelsmissie georganiseerd door:

Over het MKB Trade Office

Het MKB Trade Office fungeert als een brug tussen het midden- en kleinbedrijf en de internationale markt. Met een breed netwerk van partners, zowel lokaal als internationaal, streven we ernaar de handel te bevorderen en te faciliteren. Ons team biedt advies, ondersteuning en waardevolle inzichten om uw bedrijf succesvol te laten zijn op de internationale markt.