Exportondernemer op reis: Dutch Green Roof in Finland

 

 

Dutch Green Roof met groene daken naar Finland 

Dutch Green Roof is gevestigd in Holten, kweekt en levert in Nederland en Europa producten voor groene daken. 

Het verduurzamen van daken groeit explosief de afgelopen jaren. 

Rolph Markvoort een van de twee eigenaren: “We kweken zelf sedummatten, ruim 3 hectare per jaar, daarnaast ook sedumpluggen en –stekken. We bedienen vooral de zakelijke markt, in Nederland, Europa en het Midden-Oosten”.

Op welke wijze wordt jullie bedrijf gevonden?

“Het merendeel van onze klanten vindt ons via onze website. Zowel door bouwbedrijven, kwekerijen exporteurs en hoveniers. Finland is een land waar we vooral door kwekerijen zijn benaderd. We zien het afgelopen jaar een enorme vraag ontstaan naar de systemen voor de daken en de plantjes.

 

Groene daken

De extensieve groene daken zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud. Dat geldt ook voor de systemen en de plantjes. Én de dakbekleding zorgt voor een comfortabel binnenklimaat, zowel voor bedrijfspanden, als huizen en schuren. De daken zijn leverbaar in variabele afmetingen van 20m2 tot 10.000m2”.
Een voorbeeld voor Deventenaren: “In Deventer is het dak van het Deventer Ziekenhuis bij de bouw voorzien van een ‘greenroof’. Tauw heeft sinds 2022 een groendak”. Inspirerende voorbeelden voor bedrijven die ook hun gebouw willen verduurzamen met een greenroof. 

 

Netwerken

Rolph heeft via MKB Trade Office diverse contacten gelegd met bedrijfseigenaren, mooie gesprekken om de voordelen van een groen dak toe te lichten. Voor bedrijfspandeigenaren zijn er meer voordelen, zowel fiscaal als via subsidies die per regio, gemeente of waterschap verschillend zijn. Ons advies laat u goed informeren door de subsidieverstrekkers, zodat u van dat voordeel gebruik kunt maken.  

Exportondernemer op reis

Je vind hier de komende tijd ervaringen van mede exportondernemers.

Wil je jouw ervaringen als exportondernemer delen met andere bedrijven? Neem contact op met het MKB Trade Office. Wie weet staat bnnenkort hier jouw verhaal.