Exportondernemer op reis: Esdec in Finland

 

 

Esdec heeft de wind mee

Esdec groeit exponentieel de afgelopen jaren. Ze zijn nummer één leverancier in de Benelux van montagesystemen voor zonnepanelen op daken. Voor zowel kleinere, schuine, residentiele daken als voor grote, platte, commerciële daken. Bij die laatste moet je denken aan montagesystemen voor 10.000 – 20.000 zonnepanelen. Voor Deventenaren, denk aan het bedrijvenpark A1. Momenteel worden er op het dak van een bedrijvenpark in Gelderland ruim 30.000 panelen geïnstalleerd.

Nordics

In de Nordics is Esdec al 3 jaar actief. De start was in Zweden. Thijs Smudde, communicatiemanager Esdec-NL, vertelt vol enthousiasme over de groei van het bedrijf. “We hebben de wind mee in de markt. Het samenstellen van een goed salesteam in een buitenland is stap 1. Aangevuld met technisch specialisten terplekke biedt je belangrijke meerwaarde want je kunt zo, in de taal van de installateur, helpen bij het ontwerpen en installeren. De meerwaarde van in het land aanwezig zijn, is ook dat je trainingen op locatie kunt geven; op de hoogte bent hoe installateurs werken en welke verbeteringen noodzakelijk zijn. Je weet wat er speelt in de markt en daarnaast ben je op de hoogte van de lokale en landelijke W&R”. Niet onbelangrijk bij het monteren van systemen voor zonnepanelen.

 

Export naar Finland

Vanuit Zweden wordt op dit moment Finland bediend via een distributeur. Ook daar ziet Thijs een stijging in omzet. De groei is bepalend voor het moment dat Esdec besluit ook in Finland een kantoor te openen om de Finse markt te bedienen.

Exportondernemer op reis

Je vind hier de komende tijd ervaringen van mede exportondernemers.

Wil je jouw ervaringen als exportondernemer delen met andere bedrijven? Neem contact op met het MKB Trade Office. Wie weet staat bnnenkort hier jouw verhaal.