Exportondernemer op reis: Impaqed Products

 

 

Met Impaqed Products minder verkeersdoden en minder CO2 emissie

Bandenspanning is van grote invloed op het brandstof verbruik, de CO2-emissie, de bandenslijtage én de verkeersveiligheid. Dat geldt voor alle soorten voertuigen; met name voor bussen, vrachtauto’s, en landbouw en grondverzetmachines

Impaqed Products BV in Twello heeft zich de afgelopen 15 jaren ontwikkeld tot de specialist op gebied van bandenspanning monitor systemen (Tire Pressure Monitor System, ook wel TPMS genoemd).

Een TPMS-systeem is een belangrijke hulp om permanent en eenvoudig de bandenspanning te controleren. Met de Impaqed Products TPMS systemen behoren klapbanden effectief tot het verleden. Dit scheelt vele verkeersdoden op de weg en draagt bij aan de veiligheid van zowel de chauffeur als medeweggebruikers.

Actief in Europa

We spreken met Margaret Feenstra (een van de eigenaren van Impaqed Products). Samen met mede-eigenaar Bert de Boer leidt zij het bedrijf en inmiddels komt 95% van de omzet uit verschillende Europese landen.

Het model wisselt per land, zo heeft Impaqed Products eigen mensen in Duitsland, in bv Italië werkt Impaqed Products met een distributeur, die het TPMS-systeem naast de eigen producten op het gebied van weegsystemen aanbiedt. Dat is een combinatie die zeer succesvol werkt.

Gunstige tijden

De tijden zijn gunstig voor Impaqed Products. Op dit moment stappen veel transportbedrijven over op een TPMS, vooral ook omdat door de hoge brandstofprijzen de terugverdientijd sterk verkort is. Deze ligt nu tussen 7 maanden en een jaar.

Daarbij helpt het specialisme om TPMS te koppelen aan alle vormen van telematica.
Fijnstof-emissies en CO2-uitstoot worden door goede bandenspanning sterk verlaagd, zodat transportbedrijven beter aan de duurzaamheidseisen kunnen voldoen. Daarnaast speelt de veiligheid van de medewerkers en de verbeterde inzetbaarheid van het voertuig een rol bij de aanschaf van het TPMS. Duitsland kent zelfs subsidies, die het voor bedrijven aantrekkelijker maken om met een TPMS te werken.

Groeien Frankrijk

Door de online sessies van MKB Trade Office zijn er contacten gelegd met de NLinBusiness Hub Parijs. Impaqed Products is Gold Member geworden van de NLBC in Parijs. Dit opent weer nieuwe mogelijkheden voor groei in Frankrijk. Zo ziet groei in Frankrijk er nu veelbelovend uit.

Nieuwe markt in Spanje

Via de IAA Transportation beurs in Hannover heeft Impaqed Products een start kunnen maken op de Spaanse markt. Ook hier wordt met een distributeur hard gewerkt om op de Iberische markt te groeien.

​Kun je ons iets vertellen over je toekomstplannen?

Impaqed Products wil het komende jaar verder groeien. Hiervoor wil het bedrijf meer personeel aantrekken. Dat is in deze tijd gelijk de grootste uitdaging.

 

Exportondernemer op reis

Je vind hier de komende tijd ervaringen van mede exportondernemers.

Wil je jouw ervaringen als exportondernemer delen met andere bedrijven? Neem contact op met het MKB Trade Office. Wie weet staat bnnenkort hier jouw verhaal.