Exportondernemer op reis: Universal Storage Container

 

 

Hoe is het zover gekomen? 

Jan-Hein en Maarten Streppel, geboren en getogen in Deventer, zijn in 2006 gestart met Salland Storage, waar de Deventenaar terecht kan voor het huren van innovatieve vormen van opslagruimte.

Door in 2018 de krachten te bundelen met het Amerikaanse Universal Storage Containers, konden de vleugels verder worden uitgeslagen.

Europa 

Vanuit heel Europa vragen opslagbedrijven of dit Deventerse concept ook voor hun kan worden ontwikkeld, van Scandinavië tot Zuid-Europa. Dit heeft mooie connecties opgeleverd. Maarten: “Dit heeft wel eens geresulteerd in dat ons team de op maandag bij -20 graden in Zweden bezig is en de maandag erop bij 25 graden op Mallorca. Inmiddels zijn er meer dan duizend containers, verdeeld over tientallen parken, gebouwd.  

Zakendoen in Frankrijk

Naast een park voor Peri-Box in Parijs, zijn er drie containerparken voor Carrébox opgeleverd. De eerste in 2020, de tweede in 2021 en de derde is in april 2022 gerealiseerd. Jan-Hein en Maarten: “Het is opvallend dat we vaak voor familiebedrijven storage parken mogen ontwikkelen. In beide gevallen betroffen het opslagbedrijven, gerund door families in het noorden van Frankrijk.” 

De Franse eindgebruiker die opslagruimte zoekt, verschilt in dit geval niet veel van de Nederlander. Men zoekt een schone en droge ruimte die flexibel toegankelijk is. Dit bijvoorbeeld in tegenstelling tot een Italiaan, die hele andere eisen stelt aan bijvoorbeeld veiligheid, of een Duitser qua privacy.  

Tip

Niet alles is hetzelfde; Fransen blijven Fransen. Maarten: “We hebben meegemaakt dat na het plaatsen van de eerste container de champagnefles wordt opengetrokken en leeggedronken, en dat om 10.00u ‘s ochtends.” 

Jan-Hein: “Het MKB Trade Office zorgt voor een goede krachtenbundeling voor ondernemers, we hebben dat ervaren bij diverse handelsmissies waar we graag aan deelnemen. Open communicatie met ondernemers in andere landen, structuur en kennis van een Nederlandse afgevaardigde die in Frankrijk ook is gelieerd aan BuZa. Dit alles is voor ons erg behulpzaam.”

Exportondernemer op reis

Je vind hier de komende tijd ervaringen van mede exportondernemers.

Wil je jouw ervaringen als exportondernemer delen met andere bedrijven? Neem contact op met het MKB Trade Office. Wie weet staat bnnenkort hier jouw verhaal.