GO4Export

GO4EXPORT is een door Oost NL gecoördineerd programma dat ondernemers ondersteunt bij het ontwikkelen van internationale handel.  Dit gebeurt onder meer door assistentie bij het uitwerken van exportstrategieën, het organiseren van beursbezoeken en handelsmissies, matchmaking etc..

Meer dan 15 publieke en private ondernemers uit de regio voeren het GO4EXPORT programma gezamenlijk uit.

Ondernemers beoordelen de activiteiten van GO4EXPORT met een 8,0 gemiddeld.

GO4EXPORT helpt

Door te exporteren kun je groeien. Toch vinden veel ondernemers een stap over de grens een lastige stap. Je begeeft je als ondernemer immers op een nieuwe markt en op onbekend terrein.

GO4EXPORT ondersteunt daarom Gelderse en Overijsselse ondernemers bij het zetten van de juiste stappen in het buitenland. De partners van GO4EXPORT, waaronder MKB Deventer, bieden samen een breed pakket aan instrumenten, waarmee je kansen kunt benutten.

GO4EXPORT ondersteunt mkb-bedrijven uit Overijssel en Gelderland die internationaal zaken willen doen. Met GO4EXPORT krijg je toegang tot nieuwe afzetmarkten. 

Dit is wat de samenwerkende partners van GO4EXPORT bijvoorbeeld kunnen doen voor jouw bedrijf:

  • Voorbereidende (online) bijeenkomsten over specifieke landen en/of sectoren om de kans op een soepele marktentree te vergroten.
  • Handelsmissies- Regionale handelsmissies en beursbezoeken openen deuren in bijvoorbeeld Duitsland, Malmö, China en Canada.
  • Vouchers voor groei- Het Gelderse programma De Groeiversneller biedt vouchers van maximaal €10.000,- om bijvoorbeeld een onderzoek naar exportmogelijkheden te financieren.
  • Kennis over Duitsland- Onze liaisonofficiers delen hun specifieke kennis op het gebied van agrofood en HTSM in Duitsland en brengen je in contact met de juiste partners.
  • Handelsadviesgesprek – Vul samen met jouw GO4EXPORT-netwerkpartner de self assessment tool in om erachter te komen waar jouw kansen liggen.
  •  E-commerce Export Scan- Met de gratis scan krijg je in een overzicht te zien welke stappen jouw bedrijf kan zetten om B2B-exportomzet via E-commerce te realiseren (alleen in Overijssel).

Partner van MKB Tradeoffice

Programmamanager van GO4Export

Teammanager Trade Development

OOSTNL | Remco Lucassen