2Jours

Software

2Jours is ontstaan vanuit Calculatiebureau Journée. Om de eigen calculatie voor de bouwbedrijven sneller en effectiever te kunnen uitvoeren, is men in 2003 gestart met de ontwikkeling van eigen software. Sindsdien is het snel gegaan. Inmiddels maken meer dan 1.000 bouwbedrijven uit heel Nederland en België gebruik van de software van 2Jours en daarmee zijn al meer dan 240.000 calculaties uitgevoerd. 2Jours is, vanwege de snelle groei, al jaren achter elkaar bekroond met de Gazelle Award voor het snelst groeiende bedrijf.

Aannemers moeten veel calculeren en veel offertes indienen om opdrachten binnen te halen. Veel van de gemaakte calculaties/offertes gaan niet door waardoor de calculatiekosten enorm hoog zijn. 2Jours biedt software voor het doen van offerte-aanvragen bij onderaannemers / leveranciers, het maken van calculaties, offertes en planningen, maar ook het maken van facturen behoort tot de mogelijkheden. De calculatiesoftware van 2Jours helpt bouwbedrijven, aannemers, zzp’ers en klusbedrijven om de calculatiekosten met 50% te verlagen.

De software is ontwikkeld vanuit het perspectief van de calculator, dat wil zeggen, door mensen die dagelijks bouwcalculaties uitvoeren. Dit maakt de software uniek en zeer goed toegerust op de praktijk. Directeur Etienne Journée: “We houden Calculatiebureau Journée nog steeds aan. Het is voor ons team van tien personen de dagelijkse verbinding met de praktijk. Daardoor kunnen we snel schakelen bij ontwikkelingen in de markt. Onze software is webbased, gecombineerd met boekhoudpakketten als Exact, Twinfield en Snelstart. Binnenkort komen daar nog een aantal pakketten bij.”

Toekomst

Het bedrijf is onlangs verhuisd van Broekland naar Raalte en beschikt daar over een ruimte die drie keer zo groot is. Etienne: “we groeien sterk en onze vorige locatie is te klein geworden. Op de nieuwe locatie zijn we berekend op verdere groei. Op dit moment wordt gebouwd aan een nieuwe generatie software waarmee we nieuwe en grote stappen gaan zetten op de markt van de bouwsoftware. Wij verwachten hier veel van”.

Export landen

België

Ceo

2Jours | Etienne Journée