95percent

Schoenen

Daan Engelen is een derde generatie schoenenondernemer. Al op vroege leeftijd kreeg hij de liefde voor het schoenvak mee. In het magazijn zag hij dozen met onverkoopbare schoenen. Deze waren retour gekomen met als reden: “niet lekker zitten” of een kleine cosmetische imperfectie! Het is in deze tijd zonde om hier niets mee te doen. Daan heeft de handschoen opgepakt om deze te refurbishen en met korting (gemiddeld 50 tot 75%) op de originele verkoopprijs in de markt aan te bieden.

Vele merken 95percent verlengt de levensduur van schoenen door ze te herstellen en een nieuw thuis te geven. Er wordt gewerkt met geautoriseerde merken. Zo wordt samengewerkt met de grootste schoenenwinkels zoals Omoda, Nelson, Schuurman Schoenen en Van den Assem in Nederland en sinds kort ook winkelketens uit België. Professionele schoenmakers refurbishen deze vervolgens. De Veel is daarbij niet nodig, het betreffen immers nieuwe schoenen. Vaak is een ringetje bij de veters los geschoten of zit er een kleine kras op die makkelijk te repareren is. De schoenen gaan vervolgens naar het magazijn, waar inmiddels ruim 11.500 paar unieke (nette) schoenen, laarzen en sneakers op voorraad liggen.

Vier sterren

De schoenen worden verkocht aan de hand van vier sterren. Dit geeft de status aan van de schoen weer. Er worden vier categorieën voor schoenen gehanteerd: zo goed als nieuw, lichte gebruikssporen, gebruikssporen en cosmetische imperfectie. Dit geeft kopers aan wat ze van de schoen kunnen verwachten.

Online verkopen

De productfotografie geschiedt in eigen beheer. Via de eigen webshop 95percent worden de schoenen verkocht. Dit gebeurt ook via online platformen als Marktplaats.nl in Nederland en Vlaanderen en in Duitsland via ebay-kleinanzeigen.de. De verkopen zijn flink stijgende.

Toekomst

Daan is 95percent.nl gestart naast zijn eigen bedrijf Onpaarschoenen.nl. Daar worden schoenen verkocht aan mensen met ongelijke voeten. 95percent is sterk groeiend en Daan is op zoek naar nieuwe inkoopkanalen in binnen- en buitenland. Het marktpotentieel is, geholpen door de factor duurzaamheid, erg groot. Opschaling van de inkoopzijde is nodig om de vraag te kunnen blijven bedienen.

Export landen

België | Duitsland

Ceo

95percent | Daan Engelen