Kunststof kozijnen

Aarnink

Kunststof kozijnen

De oorsprong van Aarnink kunststof kozijnen zit in Bathmen aan de Aarninksweg. In zijn schuur begon Herman Aarnink zijn eigen bouwbedrijf. Hij zag als pionier al snel de potentie van kunststof kozijnen en besloot zich hierop te specialiseren. Vanaf dat jaar startte het produceren, monteren en leveren van kunststof kozijnen en ramen met HR ++ isolatieglas. In de loop van de jaren werden deuren, dakkapellen, schuifpuien, gevelbekleding en zonwering aan het assortiment toegevoegd. Aan de Paderbornstraat in Deventer staat nu de modernste kunststof ramenfabriek van Europa, waar 140 professionals meer dan 100 kozijnen per dag produceren.

Niet van hout te onderscheiden

In de rondgang door de uitgebreide showroom valt op dat de moderne kunststof kozijnen niet meer van hout te onderscheiden zijn. “Dit klopt”, zegt directeur Mark Blom die samen met zijn broer Stefan de directie vormt. “We investeren veel in de visualisatie. Zo is het volledig geautomatiseerde machinepark onlangs nog uitgebreid met een unieke machine die in staat is een haakse las in de kozijnen te fabriceren. Dit is echt uniek. We zien daarom dat steeds meer architecten enthousiast worden van onze producten en dit meenemen in hun tekeningen”. Aarnink levert en monteert voor particulieren in de regio en voor de zakelijke markt zoals de bouw, VvE’s en woningbouwcooperaties leveren zij door heel Nederland.

Alles onder één dak biedt veel voordeel

Door het volledig geautomatiseerd produceren en ook de montage en service geheel in eigen beheer te hebben, wordt een strategisch voordeel gecreëerd. De hele keten van verkoop, productie, montage en service zit onder één dak en biedt een scherp prijsvoordeel op. Op gebied van prijs/kwaliteitverhouding scoort Aarnink zeer hoog. De producten vinden niet alleen aftrek door heel Nederland, maar soms daarbuiten. Mark: “we leveren aan een Nederlandse fabriek die kant-en-klare gevelwanden door heel Europa exporteert. Dit maakt bouwen goedkoper en sneller en wij leveren met onze kozijnen daaraan graag een bijdrage”. Met deze gevelwanden dragen wij bij aan de energietransitie en gaan woningen van energielabel D ineens naar A.

Circulair Ondernemen

Aarnink heeft circulair ondernemen als uitgangspunt omarmt. Er wordt gewerkt met een zeer energiezuinig machinepark en uniek is dat alle vervangen kozijnen ingenomen en gerecycled worden. Dit geldt ook voor alle grondstoffen die tijdens het productieproces vrijkomen. Alles wordt ingezameld en hergebruikt. Dit varieert van kunststof, rubber, glas en staal tot aan schroefjes toe. Afval bestaat niet.

Verdere groei in de toekomst

Aarnink voorziet dat dat de stevige groei uit het verleden zich ook in de toekomst verder zal doorzetten. Zo worden naast kozijnen ook schuifdeuren verkocht. Dit gaat nu in samenwerking met een partner, maar de groei is zo stevig dat hiervoor een eigen productielijn gestart gaat worden in 2023. Op het vlak van E-commerce zijn stevige stappen in gang gezet om de professionele markt nog beter en sneller te kunnen bedienen.

Export landen

Europa

Ceo

Aarnink | Herman Aarnink