Interieursbouw

Adende Groep

Interieursbouw

In 2010 richtte Wilfried Akkersdijk de Adende Groep op. Het bedrijf startte als detacheerder van onder andere technisch personeel. Dit doet de Adende Groep nog steeds, alleen is daar een belangrijk bedrijfsonderdeel bijgekomen: Shopsupport. Al vele jaren levert Adende aan (inter-)nationale winkelketens en winkeliers de meest praktische winkelinrichting en sfeervolle interieurbouw met veel passie en precisie.

Producten & Diensten

De shopsupportafdeling begon met een opdracht voor de ombouw van een grote winkelketen. De opdrachtgever vroeg naast personeel om meer dienstverlening en zo ontstond het idee om tevens een eigen bedrijfsonderdeel ‘interieurbouw’ op te zetten. Dat is sindsdien hard gegroeid. Door heel Europa worden winkels ingericht of omgebouwd door de specialisten van Adende. Ketens als Welkoop, IKEA, LIDL, Mitra, Action, Praxis en Montèl zijn inmiddels klant geworden bij Adende. Naast detailhandel levert Adende ook interieurbouwprojecten op voor de horeca. Voor zowel grote als kleine projecten zorgt Adende voor het ontwerp, de materialen en de uitvoering van de om- en verbouw.

Ook kantoren en particuliere woningen worden door Adende ingericht. Dit gebeurt voornamelijk in Nederland en Europa, maar soms zitten daar bijzondere uitstapjes bij naar New York of Abu Dhabi. Naast interieurbouw bedient Adende de particulier ook met houtbouw zoals overkappingen, carports, veranda’s en tuinhuizen.

Sallandse nuchterheid

Een belangrijke reden van de snelle groei van het bedrijf is de Sallandse nuchterheid en werkmentaliteit. Thije Bannink, vestigingsmanager van Adende: “We doen wat we beloven en deadlines worden gehaald. De interieurbouw is een klein wereldje waar je zo goed bent als je laatste opdracht. We doen ons werk goed, ons personeel is ons visitekaartje en klanten kunnen op ons aan. Zo krijgen we door positieve mond-tot-mondreclame veel nieuwe klanten.”

Exportambitie

Door de snelle groei en een recente overname zit het bedrijf nu op drie verschillende locaties. De wens bestaat om alles in de nabije toekomst onder één dak te brengen. Het kantoor, de eigen werkplaats en een grote, nog te realiseren showroom. Hiermee verwacht Adende een nieuwe basis te leggen voor verdere groei. Deze groei zal voornamelijk uit Nederland komen, maar ook uit het buitenland. Ongeveer 20% van de omzet komt uit het buitenland en dit percentage zal naar verwachting nog stijgen.

Export landen

Europa

Incidenteel | de Verenigde Staten | de Verenigde Arabische Emiraten

Ceo

Adende Groep | Wilfried Akkersdijk