Smart Logistics

AHRMA

The smart pallet

Ahrma is een bedrijf dat is gespecialiseerd in intelligente duurzame transportverpakkingen. “De markt vroeg om een steviger, duurzaam product. Het liefst een pallet die makkelijk vindbaar is. We hebben een intelligente, hybride pallet ontwikkeld”, aldus Erik de Bokx, CEO van Ahrma Holding BV. 

Ahrma combineert nieuwe materialen met de nieuwste technologie waardoor het bedrijf inspeelt op ’the Internet of Things’. De Ahrma pallet, is ontwikkeld in samenwerking met Greenpanel® en voorzien van een PU-coating van BASF. 

Transponder 
Ahrma heeft een actieve, draadloze transponder voor in de pallet(s) ontwikkeld. De transponder is voorzien van track-and-tracesoftware waarmee de positie, beweging, temperatuur, laadstatus en elke mogelijke impact of ‘dropping’ van de pallet(s) kan worden vastgelegd. 

Een dergelijk intelligent systeem biedt aanzienlijke voordelen voor het hergebruiken van de transportverpakking. Alle goederen kunnen in ‘real time’ worden getraceerd zonder grote input van een operator, met minimale kosten en minimale investeringen in de infrastructuur. Bovendien meet de transponder de versnelling, de temperatuur en het gewicht, wat de gebruiker waardevolle, operationele gegevens oplevert via het Ahrma Supply Chain Big Data System.

Smart Display

Een andere logistieke en marketing oplossing is de ontwikkeling van een smart display. Deze display meet aan de hand van gewicht de verkoop op de winkelvloeren en dit zorgt voor real-time verkoopcijfers omdat instore marketingacties direct meetbaar worden.

BASF is een strategische samenwerking met AHRMA aangegaan om gezamenlijk de markt voor slimme, logistieke oplossingen te benaderen. In diverse landen zijn pilots met 20.000 AHRMA-pallets succesvol afgerond. Reden waarom in het najaar een nieuwe grote productielijn gestart gaat worden een capaciteit van één miljoen pallet per jaar. De klanten zijn veelal grote multinationals die foodproducten leveren over de hele wereld of ladingen die belangrijk / kwetsbaar zijn. Daarbij moet je denken aan onder andere Unilever, Nestle, Shell, BASF. Op termijn staat ook licentie productie in de USA in planning.

Export landen

Wereldwijd

9

CEO

AHRMA | Erik de Bokx