Ingenieurs- en Adviesbureau

Antea Group

Ingenieurs- en Adviesbureau

Antea Group (het voormalige Oranjewoud) is een internationaal opererend ingenieurs- en adviesbureau. Met ruim 3.500 medewerkers, 75 vestigingen in alle zes continenten van de wereld is het bedrijf actief. De zes Nederlandse vestigingen tellen tezamen ongeveer 1.700 personeelsleden, waarvan de Deventer vestiging er 150 telt.

Antea Group combineert strategisch denken en multidisciplinaire kennis met technische expertise en pragmatisch handelen. Hierdoor bieden zij effectieve en duurzame antwoorden op de vraagstukken van de opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers zijn overheden en de laatste jaren in toenemende mate ook private opdrachtgevers. Deze worden bediend via de businesslijnen Beheer & Realisatie, Infra, Milieu & Veiligheid, Bouw & Installaties, Contracten & Vergunningen, Ruimte en Water en Sport. Elke vestiging heeft deze disciplines in huis, waarbij elke vestiging eigen specifieke zwaartepunten heeft. Antea Group is aangesloten bij het internationaal netwerk: Inogen. Dit is een alliantie van veelal milieu adviesbureaus die wereldwijd hun expertises over en weer inzetten voor elkaars klanten.

Onderstaand een greep uit recent vanuit de Deventer vestiging mede begeleide projecten:
– Een project in de haven van Singapore waarbij ondergrondse tanks worden gebouwd voor de opslag van olieproducten. De veiligheid moet worden gecreëerd en gegarandeerd door het explosie gevaar.
– Een productiemachine voor de automotive industrie is gebouwd in de Verenigde Staten en moet worden geëxporteerd naar Brazilië. Antea Group toetst de procedures en het materiaal voor deze export. De uitkomst is dat de productieomgeving in Brazilië moet worden aangepast om de veiligheid te garanderen.
– Een Chinees olie- en gasbedrijf wil inzicht in het brandgevaar rondom de opslag depots in China. Mede door het advies van Antea Group is de afdeling veiligheid bij de organisatie sterk uitgebreid en zijn de procedures sterk verbeterd.
– Een internationaal bedrijf dat productiemachines voor de vervaardiging van sap verpakkingen produceert, wil onderzoek naar de procedures voor de installatie van de machines, omdat die per land verschillen. De uitkomst: de procedures zijn zo opgesteld dat deze wereldwijd toepasbaar zijn, waarbij aan de strengste veiligheidsvoorwaarden is voldaan.

Exportambitie
De ambitie voor de nabije toekomst is de samenwerking en kennisuitwisseling tussen de kantoren wereldwijd optimaliseren. Met name in het Midden-Oosten en in Noord- en Zuid-Amerika liggen kansen.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Antea Group | Henk-Jan Schuurman