Ontwerp en Design

Artnic Dutch Design

Ontwerp en Design

Artnic is een allround communicatiebureau op gebied van strategie & concept, ontwerp & design en realisatie en uitvoering. Artnic beschikt een team van enthousiaste vakspecialisten die elke opdracht tot een succes maken. Eigenaar Nico Joosting-Beunk: „we zijn een zeer platte organisatie en dat kenmerkt zich in directe communicatie met de klant en snel schakelen in teamverband om doorlooptijden te minimaliseren”.

Voor veel opdrachtgevers maakt Artnic als sluitstuk van een communicatietraject grafische producties zoals boeken, magazines en brochures. De uitdaging voor Artnic is dit met vernieuwende vormgeving net wat anders en bijzonder te maken zodat de uitgaven doen wat ze moeten doen: opvallen!

Vanuit diverse opdrachtgevers kwam de vraag of Artnic naast de productie van boeken ook het uitgeven ervan voor hun rekening wilden nemen. Dit nam een dermate grote vlucht, dat hiervoor een aparte bedrijfsunit werd opgericht: ArtNik Uitgeverij. Sindsdien laten schrijvers, kunstenaars, overheden en andere organisaties hun boeken of andere grafische uitingen uitgeven door ArtNik Uitgeverij. Nico: “we krijgen op onze goede reputatie veel nieuwe opdrachtgevers binnen. We zijn er trots op wanneer zij het advies krijgen dat ze voor bijzondere uitgaven bij ArtNik moeten zijn”. In Deventer geniet ArtNik een flinke naamsbekendheid door de uitgaven van de titels: De Deventer Moordzaken en de Valsche Geschiedenis van Deventer. Nico: “we zijn trots op onze stad en niet voor niets is ons kantoor gevestigd midden in de karaktervolle binnenstad van Deventer.

Export

Via het grote netwerk van Nico kwam de vraag of hij wilde meedenken bij het ontwerp van een nieuw te bouwen achtbaan in China. Vanuit de eerste schetsen zijn tekeningen gemaakt en het mondde uit in een animatievideo waarin je virtueel al over de te bouwen achtbaan kunt rijden. De Chinese partner van Nico heeft, mede dankzij de video, de achtbaan verkocht in China en inmiddels staan in andere Chinese regio’s opties voor nog eens zeven van deze achtbanen. Dit succes smaakt naar meer. Inmiddels lopen nu eerste gesprekken lopen nu over nieuw te bouwen vervolgattracties. De buitenlandse activiteiten hebben ook geleid tot een derde tak van het bedrijf Artnic Dutch Design.

 

Export landen

China

Ceo

Artnic Dutch Design | Nico Joosting-Beunk