Non-Ferro Metalen

Aurubis

Non-Ferro Metalen

Aurubis Netherlands B.V. in Zutphen maakt deel uit van het Duitse beursgenoteerde Aurubis AG, met hoofdkantoor in Hamburg. Aurubis AG is een toonaangevende koperproducent en ’s werelds grootste recyclingbedrijf voor koper. Het bedrijf produceert jaarlijks ruim 1.000.000 ton koperkathoden en daaruit diverse koperproducten. Aurubis AG heeft circa 6.700 medewerkers en diverse productievestigingen in Europa en de Verenigde Staten.

Binnen het onderdeel Flat Rolled Products (FRP) van Aurubis richt de vestiging in Zutphen zich met ongeveer 320 medewerkers op de productie van messing- en kopercoils (halffabricaat). De messing en koper halffabricaten die wij produceren worden onder andere toegepast in de automobiel-, de elektrotechnische en elektronica-industrie.

Aurubis in Zutphen heeft een uniek productieproces. Dit maakt dat de messing en kopercoils die in Zutphen geproduceerd worden zich onderscheiden door de hoge kwaliteit. Dit komt door de hoge zuiverheidsgraad van het koper dat zorgt voor de unieke sterkte en hardheid. Er zijn wereldwijd maar een paar aanbieders die koper en messing coils aanbieden maar geen van hen tikt de hoge kwaliteit uit Zutphen aan. Een ander onderscheidend vermogen is het hoge gehalte aan gerecycled koper en messing dat wordt hergebruikt.

De fabriek is gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO TS/16949 voor kwaliteit en ISO 14001 voor milieu.

Op jaarbasis wordt vanuit Zutphen ruim 40.000 ton koper en messing geleverd aan 400 klanten in alle continenten van de wereld. Van Pakistan tot Australië en van Colombia naar Rusland en China. Om een beeld hiervan te geven: dit zijn dagelijks 5 tot 7 zeecontainers en 5 tot 20 vrachtwagens vol. Exportmanager Derk Jan Mekkes: “volgens Oost.nl zijn we hiermee de grootste exporteur van Gelderland en Overijssel. Daar zijn we best trots op”.

Het zevenkoppige exportteam van Aurubis draagt zorg voor een continue flow van orders bij bestaande en nieuwe klanten en regelt het wereldwijde transport. De nieuwe klanten worden veelal gevonden in opkomende landen.

Export landen

Wereldwijd

Exportmanager

Aurubis | Derk Jan Mekkes