Elektrotechnisch bedrijf

Assink-Weustink Elektro

Elektrotechnisch bedrijf

Het bedrijf is in 1980 door de heren Assink en Weustink als elektrotechnisch bedrijf opgezet voor de aanleg van elektrotechnische installaties in woningen en gebouwen. De functie en het aandeel van technische installaties in bouwwerken is sindsdien steeds groter geworden en het bedrijf is hierin meegegroeid.

Producten & Diensten

Het bedrijf houdt zich bezig met de aanleg van installaties zoals verdeel- en meterkasten, verlichtingsinstallaties en aansluitingen voor machines en apparaten. Daartoe behoren inbraakbeveiligingsinstallaties, brandmeld- ontruimingsinstallaties, camerabewaking, computerbekabeling en communicatie-installaties. Naast de aanleg van installaties verzorgt Assink-Weustink ook het beheer en onderhoud van de installaties.

De ruim veertig medewerkers opereren vanuit de hoofdvestiging in Raalte en een nevenvestiging in Nijverdal. Zij zijn voornamelijk actief in gebouwgebonden installaties in de retail, de utiliteitsbouw, woningbouw, onderwijs en zorg. Bij de retail moet je denken aan het (ver)bouwen van supermarkten. Zo zijn recentelijk drie nieuwe supermarkten opgeleverd. De meeste klanten bevinden zich in een straal van ongeveer vijftig kilometer rondom beide vestigingen.

Procesindustrie

Bij de installaties in bedrijfspanden komt specifieke kennis om de hoek kijken. De dienstverlening gaat hierbij ook verder dan sec gebouwgebonden installaties. Ook kennis van het machinepark is nodig om de juiste installaties te kunnen plaatsen. Op het vlak van industriële automatisering is op diverse nichemarkten een expertise opgebouwd die ook geëxporteerd wordt. Zo hebben medewerkers besturingskasten gebouwd en geïnstalleerd met partnerbedrijven in onder andere de Verenigde Staten, Canada, Egypte, Ierland, Italië en Ghana.

Assink-Weustink Elektro beschikt over een eigen engineering en tekenkamer om plannen te kunnen ontwikkelen. Dit komt bij alle klantsegmenten van pas, maar speciaal ook voor het onderwijs en de zorg, gezien de specifieke wensen.

Exportambitie

Het bedrijf ziet verdere groeikansen in de markt. Voor de afdeling werktuigbouwkundige installaties wordt groei voorzien. Ook neemt het werk toe in de sector beveiligingsinstallaties (brand- inbraak- en camera-installaties). De markt voor het leggen van zonnepanelen in kleine en grote oppervlakten groeit ook sterk.

Export landen

Verenigde Staten | Canada | Egypte | Ierland | Italië | Ghana

Ceo

Assink-Weustink Elektro | Herman Tibben