Mechanische Aandrijftechniek

AZ Hollink

Mechanische Aandrijftechniek

Dieter Spillebeen startte het bedrijf op in 1999 door twee bestaande bedrijven samen te voegen. Zo ontstond AZ Hollink: een leverancier van mechanische aandrijftechniek. Koppelingen, tandwielkasten, remmen. Het Apeldoornse bedrijf AZ Hollink levert ze in alle soorten, maten en merken. In 2019 heeft de A.Z. Hollink Group ervoor gekozen om afscheid te nemen van dochteronderneming European Transmission Company en alle importeurschappen en merken die niets de maken hebben met Renk. Met deze beslissing heeft A.Z. Hollink Benelux er bewust voor gekozen om de partnershap met Renk te verstevigen en te focussen en specialiseren in het top segment in de transmissie markt met Glijlagers, Koppelingen, tandwielkasten en complete testsystemen van het Merk Renk. Naast de goederen biedt A.Z. Hollink Benelux nu ook de mogelijkheid onderhoudscontracten en installatie en inspectie aan te bieden met hun Field Engineers die speciaal door Renk getraind zijn en de hele wereld overvliegen en ook aan andere Renk agenten verhuurd worden.

Renk Dealer

De oorsprong van RENK AG gaat terug tot 1873, toen Johann Julius Renk een kleine mechanische werkplaats oprichtte voor de mechanische productie van tandwielen in Augsburg Duitsland.

Tegenwoordig is RENK een belangrijke leverancier van hoogwaardige aandrijftechnologie voor een breed scala aan toepassingen met een wereldwijde focus. Grote productielocaties (filialen) bevinden zich in Augsburg, Rheine , Hannover en Winterthur. Renk geldt als de “Rolls Royce” van de branche en staat extreem goed bekend om de lange levensduur van de producten (50 jaar is geen uitzondering) en daarmee lage cost off ownership. Dit is ook goed voor de duurzaamheid van de installatie.

Vanuit Apeldoorn worden door de negen medewerkers de ongeveer 1.000 klanten bedient in de Benelux, Frankrijk en Afrika. Deze zijn actief in verschillende branches zoals de offshore, petrochemie, transport, mijnbouw, papier- staal- en recyclingindustrie. Veel producten worden snel geleverd vanuit het grote assortiment in Apeldoorn en Duitsland.

Het komt ook voor dat klanten specifieke vragen hebben over hun transmissie. Dan wordt advies gegeven en meegedacht op engineering- of productmanagementniveau. Zo worden regelmatig oplossingen voor klanten ontwikkeld. A.Z. Hollink en zijn team heeft regelmatig aan de voet gestaan van diverse ontwikkelingen welke bij draagt aan veiligheid, duurzaamheid en modernisering van bestaande installaties en ontwikkeling van nieuwe installaties en productie faciliteiten. Laatst wilde een bedrijf liften ontwikkelen om vanuit een hoge flat heel snel naar beneden te kunnen komen in geval van nood. AZ Hollink is dan de partner om de juiste remmen te ontwikkelen en te leveren (dit was bij een dochteronderneming die nu verkocht is).

Toekomst

AZ Hollink groeit snel en verwacht deze groei te continueren voor komende jaren. Het streven is de bedrijfsomvang de komende vier jaar te gaan verdubbelen. Groei komt voort uit verkoop van nieuwe producten en de laatste jaren steeds meer uit revisie van bestaande installaties die al tientallen decennia draaien. Bijzonder is dat AZ Hollink ook een eigen vestiging in Zuid-Afrika heeft, vandaaruit worden de klanten in de sub Sahara, vee al mijnbouwbedrijven en de petrochemie, bedient.

Export landen

België | Luxemburg | Frankrijk | Zuid Afrika | Sub Saharalanden

Ceo

AZ Hollink | Dieter Spillebeen