IT-bedrijf

Azerty

IT-bedrijf

Azerty is een IT-bedrijf dat fungeert als one-stop-shop voor computeronderdelen, assemblage en de in eigen beheer ontwikkelde Azerty Game PC. Sinds de oprichting in 2004 heeft Azerty al een enorme groei doorgemaakt. Deze groei zet zich nog steeds met tientallen procenten per jaar voort.

De 100 medewerkers van Azerty realiseren gezamenlijk een omzet van ongeveer 120 miljoen. Bij de start van het bedrijf telde het assortiment 10.000 producten, momenteel staat de teller op 350.000 verschillende producten. Dit zijn niet alleen maar IT-producten maar eigenlijk alle producten waar een stekker aan zit. Deze producten worden zowel geleverd aan de consument (60%) en de laatste jaren ook steeds meer aan de zakelijke klant. De klanten komen uit heel Nederland en het Nederlandstalige deel van België.

Azerty hecht zeer veel waarde aan de wensen en behoeften van de klant. Dat dit geen loze kreet is, bewijst de gemiddelde klantwaardering van een 9,5. Directeur Jeroen te Wierik: “We afficheren ons als expert van de expert. We onderscheiden ons met topproducten en dito service. Het bijzondere is dat we naast verkoop van onderdelen ook computers op maat assembleren. Op een werkdag assembleren wij zo’n gemiddeld zo’n 50 computers. Er zijn niet veel bedrijven in Nederland die dit aanbieden op deze schaal en dit niveau.”

Om dit niveau vast te houden en waar mogelijk nog te verbeteren, investeert Azerty veel in haar medewerkers. Het gaat daarbij om veel persoonlijke aandacht en dat leidt tot wederzijds begrip, talentontwikkeling en klantoptimalisatie. Daarnaast kunnen (aanstaande) medewerkers kiezen uit een breed palet aan interne- en externe opleidingen. De Sallandse wortels van het bedrijf helpen daarbij. Sallands Noaberschap staat voor raad en daad om andere noabers bij te staan en te helpen. Ondanks de grootte van het bedrijf zijn de lijnen kort en persoonlijk.

Exportambitie

De focus ligt op groei op de Nederlandse markt, met name op het zakelijke vlak ligt er nog veel omzetpotentieel. De omzet uit België is mooi meegenomen en ook uit andere landen komen op kleine schaal orders. Zo heeft Azerty dertig Duitse klanten die regelmatig wat bestellen.

Export landen

België |

Incidenteel | Duitsland | Andere landen in Europa

Ceo

Azerty | Jeroen te Wierik