Handel in Aziatische Kunst

Aziatische Kunst

Handel in Aziatische Kunst

Peter Vredeveld heeft zijn bedrijf Aziatische Kunst opgericht uit passie voor Zuidoost-Azië. Die passie is ontstaan door zijn backpack reizen in dit gebied. Zijn ondernemersgeest werd aangewakkerd door de vele Aziatische kunst die hij tegen kwam en daar handel in zag. Boeddhabeelden vooral uit Birma zijn Peters specialisatie. In de voormalige Johannes Maria Vianneykerk aan de Rielerweg in Deventer is de grootste verzameling Boeddhabeelden van Nederland te bewonderen en te koop. Dit varieert van een klein beeldje uit de achtste eeuw tot grote stenen exemplaren.

Peter heeft een groot netwerk opgebouwd in Birma voor de inkoop van kunst. In ongeveer 20% van de gevallen gaat het om echte antieke beelden. De kopers zijn zeer divers. Wat hen gezamenlijk bindt is dat een Boeddhabeeld sereniteit en rust uitstraalt, je creëert er een altaar mee in huis of kantoor. Het merendeel van de beelden wordt verkocht aan particulieren. Een klein deel wordt verkocht aan wederverkopers. Van de totale omzet gaat 90% naar het buitenland, waarvan het leeuwenaandeel naar de Verenigde Staten en Europese landen gaat.

Peter heeft drie jaar geleden zijn focus volledig op internet gelegd. Een goede keuze! Het assortiment is gedigitaliseerd en via 15 websites worden verschillende landen bediend. Digitalisering, online beschikbaar zetten en het organiseren van het transport verzorgt Peter zelf. De vindbaarheid in Google wordt uit handen genomen door twee Nepalese werknemers.

De groei van het bedrijf de afgelopen jaren jaar noopte Peter tot het kiezen van een nieuwe locatie voor het uitgebreide assortiment. Dit heeft Peter gevonden in de voormalige katholieke kerk aan de Rielerweg in Deventer. Sinds 2016 zijn meer dan 5.000 Boeddhabeelden in de kerk ondergebracht. De naastgelegen pastorie dient als kantoor en woonhuis voor Peter en zijn gezin.

Peter ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Dankzij de focus op internet is de omzet de laatste jaren enorm gestegen. De nieuwe locatie biedt kansen voor verdere groei. Peter: “Het komend jaar wil ik gaan groeien op de Aziatische markt. Ik merk dat ik daar vandaan steeds meer bestellingen krijg. Met extra focus kan ik daar nog verder doorgroeien. Kijk-koopdagen of andere evenementen organiseren staan ook in de planning. Er gaat immers niets boven echt contact met mijn klant”.

Export landen

Regulier | Verenigde Staten | Duitsland | Zwitserland |

Incidenteel | De rest van de wereld

Ceo

Aziatische Kunst  | Peter Vredeveld