Technisch dienstverlener in de smart industry

Batenburg Techniek

Technisch dienstverlener in de smart industry

Batenburg Techniek werkt als technisch dienstverlener in het hart van de smart industry. Met bijna 1.200 specialisten richten zij zich op het slimmer, veiliger en duurzamer maken van de productie, teelt en vastgoedexploitatie van klanten in de industrie en infra. Vanuit drie divisies: Installatietechniek, Industriële Componenten en Industriële Automatisering worden slimme componenten geleverd en geïnstalleerd en wordt hoogwaardige software ontwerpen om processen te besturen. De groep realiseert een omzet van 236 miljoen (2020) en is in meerdere landen actief.

Twello

Vanuit de vestigingen Twello, Nijkerk, Waalwijk, Nijmegen, Monster en Rotterdam opereert de divisie Installatietechniek. De focus ligt in het adviseren en installeren van duurzame, technische installaties in woningen, utiliteitsgebouwen, kantoren, onderwijsinstellingen, en parkeergarages en Retail. Centraal staat de no nonsens aanpak waar de woorden betrouwbaarheid, flexibiliteit en snelheid centraal staan. De 130 professionals van de vestiging in Twello leveren en onderhouden al decennialang elektrotechnische, klimaat- en beveiligingsinstallaties. Dankzij specialisatie in veiligheidstechniek, klimaatinstallaties en service, beheer en onderhoud, worden veel klanten geholpen aan een veilige, duurzame en meer efficiënte exploitatie. Samen met de service afdeling wordt gezorgd voor preventief en correctief onderhoud.

Koploper bij energietransitie

Batenburg volgt de doelstellingen van het Parijs-akkoord en door veel te investeren in waterstofkennis, kunde en ervaring. Zo worden bij klanten binnen de utiliteit pilotprojecten uitgevoerd met het bijmengen van waterstof in cv-installaties. Door met duurzaam energie opgewekte waterstof te gebruiken wordt circa 30% aan aardgas en daarmee CO2 bespaart. Met deze slimme hybride oplossingen wordt Nederland van het aardgas afgeholpen. Om zelf ook het goed voorbeeld te geven zal de vestiging in Twello in het najaar van 2021 ook aardgasloos dankzij toepassing van waterstof.

Bufferopslag van energie met waterstof

In Nederland staan de komende jaren 200 tot 700 zonneparken op stapel. Deze bieden grote kansen in de opslag van waterstof. Waterstof kan dienen als bufferopslag in de wind- en zonnestroomsector. Waterstofopslag (naast batterijen) als energiedrager waarvan waterstof weer gebruikt kan worden voor cv-installaties, mobiliteit of opwekking van elektriciteit.

Toekomst

Batenburg zit in de nationale koplopergroep waterstof. Dit maakt dat Batenburg betrokken is bij en leverancier is bij de eerste waterstofprojecten in Nederland. Waterstof gaat een grote vlucht nemen in Nederland en Batenburg is daarbij één van de pionier bedrijven.

Export landen

Wereldwijd |

Met vestigingen in | België | Oostenrijk | Spanje | Mexico | Canada | China

Ceo

Batenburg Techniek | Gerard van Dalen