Engineeringsprojecten voor bedrijven

BB3D/Technical Solutions

Engineeringsprojecten voor bedrijven

Hoe het allemaal begon

De beide eigenaren, Bram van Zandvoort en Bart Keurhorst, kennen elkaar van het MBO. Beiden besloten, los van elkaar, na de havo eerst een praktische opleiding te gaan volgen, MBO werktuigbouw. Na het MBO besloten de beide heren in Enschede het HBO te gaan volgen om verder te gaan in werktuigbouw. In die tijd reisden ze vanuit Twello met de trein naar Enschede en tijdens die vele reizen kwamen ze er achter dat ze samen meer wilden gaan doen met 3D ontwerp en productie. Zo gezegd zo gedaan en al tijdens hun studie richten zij op 8 mei 2014 de VOF BB3D op. KvK inschrijving, eigen website en aan het werk, in eerste instantie vanuit het washok bij de ouders van Bart. Aan het werk voor bedrijven, die iets wilden met 3D printing maar niet in staat waren zelf de ontwerpen te verzorgen. Er werden in die tijd vooral maquettes en schalmodellen getekend en geprint. Dus geen printbedrijf, maar meer een servicebedrijf voor 3D printen. Het printen zelf werd uitbesteed.

Wel erg leuk te vermelden is, dat tijdens de studie een project met een bedrijf gedaan moest worden. Dat werd in dit geval hun eigen bedrijf, waarvoor een project over blauwalg bestrijding voor het waterschap werd ontwikkeld. Bram en Bart, met nog een viertal studenten ontwikkelden een eerste prototype om blauwalg uit buitenwateren te filtreren.

Uitgegroeid

Vandaag de dag is BB3D uitgegroeid tot BB3D/ Technical Solutions. De nadruk in het bedrijf is komen te liggen op engineeringsprojecten voor bedrijven. Stel: een bedrijf kampt met een werktuigbouwkundig vraagstuk. Misschien mist het de juiste kennis om verder te gaan, of heeft men simpelweg geen tijd om het probleem zelf op te lossen. BB3D helpt dan graag verder. BB3D bezit een brede kennis van zeer uiteenlopende werktuigbouwkundige zaken, die zij graag met hun klanten delen. Voor onder meer constructieve berekeningen en 3D-simulaties van het krachtenspel, productontwikkeling of machinebouw bent u bij hen aan het juiste adres.

Inmiddels heeft het bedrijf een brede en zeer trouwe klantenkring. Voor zowel engineeringsprojecten als ontwerpklussen. Denk hierbij aan klanten als Brinkmann & Niemeyer, Bredenoord, Nijhuis Industries en Coldenhoven Papier.

Blauwalg

Momenteel is het blauwalg project vele stappen verder en wordt verwacht, dat na een komende testperiode, binnen afzienbare tijd dit project aan de markt, internationaal, kan worden aangeboden. Een prachtig en belangrijk eigen project!

Internationaal

Inmiddels werkt BB3D/ Technical Solutions ook al, direct of indirect via Nederlandse bedrijven, voor relaties in het buitenland. Zo kent het bedrijf klanten in Duitsland en Frankrijk. Dat zal de komende jaren verder worden uitgebouwd.

Export landen

Duitsland | Frankrijk

Ceo

BB3D/Technical Solutions | Bram van Zandvoort en Bart Keurhorst