Mobiele pompsystemen en buizen

BBA Pumps

Mobiele pompsystemen en buizen

Al meer dan 60 jaar is dit familiebedrijf actief als producent van mobiele pompsystemen en buizen. Deze producten vinden hun weg naar de verhuur- en bronbemalingsmarkt, de grond-, weg- en waterbouw en de offshore. Meer dan 200 personen werken bij BBA. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen: in Tsjechië wordt geproduceerd, in Twello gelast, in Apeldoorn geassembleerd en in Doetinchem zit de verkoop. In het buitenland heeft BBA vestigingen in Tsjechië, België, Polen en de VS.

Beste in mobiele pompsystemen
BBA streeft er naar de beste bouwer van mobiele pompsystemen ter wereld te worden. Door deze focus op kwaliteit geniet BBA in de branche een uitstekende reputatie. Per jaar worden zo’n 2.200 tot 2.500 pompsystemen verkocht. Dit varieert van kleine standaard pompen met een verplaatsingscapaciteit van 1.200 emmers per uur tot grote op-maat-systemen met een capaciteit van 780.000 emmers per uur. Naast focus op kwaliteit heeft BBA ook een focus op duurzaamheid. De pompen van BBA kenmerken zich door een zeer laag energieverbruik en daarmee lage operationele kosten.

Andere naam buitenland
Directeur Johan Bruin geeft aan dat het bedrijf sinds 1996 actief is in de export. Daarvoor was wel een naamswijziging nodig. “Bruin Buizen Apeldoorn communiceert in het buitenland nu eenmaal lastig, vandaar de naamswijziging in BBA”, zegt Johan met een glimlach. De export is sindsdien flink gegroeid, het merendeel van de omzet (75%) komt nu uit het buitenland.

Naast de buitenlandse vestigingen heeft BBA dealerschappen met 15 partners in de rest van de wereld. Veel wordt geleverd aan verhuurorganisaties van mobiele pompen. Deze zetten de BBA pompen over de hele wereld neer op bijzondere plekken.

Zo pompen 23 grote BBA pompen regenwater weg bij uitbreidingswerkzaamheden aan het Panamakanaal en hebben BBA pompen geholpen met het op peil brengen van de maaswaal kanaal begin 2017 bij de beschadigde stuw.
BBA verwacht de komende tijd een gezonde en stabiele groei van het bedrijf, zeker na de opening van nieuwe vestigingen in België en de VS.

Export landen

Alle landen in West- en Noord Europa | Verenigde Arabisch Emiraten | Qatar | Australië | Nieuw Zeeland | VS | Canada | Zuid-Afrika | Angola

Ceo

BBA Pumps | Johan Bruin