Be Informed

Software

Be Informed is een internationaal ICT-bedrijf dat is gespecialiseerd in het automatiseren van kennisintensieve processen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan compliance checks bij internationale handel en transport, het verlenen van vergunningen of het aanvragen van een hypotheek. Be Informed is opgericht in 2006 en heeft circa 40 medewerkers in Apeldoorn. Daarnaast heeft Be Informed vestigingen in Reston (VS) en Londen (VK).

Intelligent Automation

Aan het woord is René Louter, CEO van Be Informed. “Iedere organisatie heeft processen die handmatig worden uitgevoerd. De mate van complexiteit die hierbij komt kijken wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld veranderende wet- en regelgeving, wisselende bedrijfsregels, zich steeds aanpassende klantvragen, verouderde IT systemen en steeds ingewikkelder wordende beslisbomen. Daarnaast dient bij het doorlopen van processen uiteraard rekening gehouden te worden met de uitzonderingen, het risico op fouten, inconsistentie en inefficiëntie. Allerlei redenen waardoor het lijkt alsof het noodzakelijk is dat het betreffende werk door een mens gedaan moet blijven worden.

Echter, bij vrijwel ieder proces is het zo dat taken herhaaldelijk en hetzelfde dienen te worden uitgevoerd waarbij steeds dezelfde route wordt gevolgd om het gewenste resultaat te bereiken. Repetitief werk dus, dat ook door een computer uitgevoerd kan worden.

Wat wij willen bereiken met onze ‘Intelligent Automation (IA) software’ is dat processen zo geautomatiseerd en efficiënt mogelijk verlopen, waardoor medewerkers alleen die taken hoeven uit te voeren waarvoor hun creativiteit nodig is. Dit leidt tot minder fouten, verbeterde efficiëntie, een hogere mate van compliant zijn en een grotere medewerkers- en klanttevredenheid.

Wat Be Informed uniek maakt ten opzichte van andere Intelligent Automation software-aanbieders, is het feit dat de oplossingen die gemaakt zijn met onze software zeer gemakkelijk te onderhouden en beheren zijn. Hierdoor kunnen aanpassingen snel worden doorgevoerd

Onze klanten en partners

Be Informed richt zich op sectoren die te maken hebben met veel (en steeds veranderende) wet- en regelgeving, complexe producten en diensten en met name dynamische processen. Denk daarbij aan de publieke sector, maar ook aan banken, verzekeraars, transport en logistiek.

Onze klanten bevinden zich over de hele wereld, maar de focus ligt op Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd koninkrijk. Onder onze klanten zijn bijvoorbeeld de Nederlandse Immigratie en Naturalisatiedienst, woningcorporatie de Alliantie, Brabant Water, diverse belastingdiensten in het Caribisch gebied en bekende namen zoals Procter & Gamble (USA), Tesco Bank (VK) en Prudential (VK)

Export landen

Verenigd Koninkrijk | Verenigde Staten

Ceo

Be Informed | Rik Hoogenberg