Genees- en verzorgingsproducten voor huisdieren

Beaphar

Genees- en verzorgingsproducten voor huisdieren

Beaphar is een Nederlandse fabrikant van een uitgebreid assortiment aan genees- en verzorgingsproducten voor huisdieren. Het bedrijf is actief in 86 landen in de wereld en heeft als hoofddoel het verbeteren van de relatie tussen mens en dier. Beaphar is een bijna 80 jaar jong familiebedrijf met inmiddels de derde generatie aan het roer.

De vier kernwaarden van het bedrijf zijn familie, toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit. Omdat onze huisdieren een gewaardeerd lid van de familie zijn, vindt Beaphar dat eigenaren van gezelschapsdieren gemakkelijk toegang moeten hebben tot hoogwaardige verzorgingsproducten en betaalbare geneesmiddelen.

Producten & Diensten

Door autonome groei en overnames in binnen- en buitenland is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke mondiale speler op de markt van verzorgingsproducten en geneesmiddelen voor honden, katten, knaagdieren en vogels. In diverse sectoren is Beaphar marktleider. Het hoofdkantoor staat in Raalte en daar worden ook de meeste van de 500 producten geproduceerd zoals de vitamines, shampoos, overige vloeistoffen en de knaagdierproducten. In de Raalter vestiging werken 240 medewerkers. In Hedel zit de verkoop- en exportorganisatie en de productie van de vogelproducten.

Beaphar beschikt over een eigen R&D-afdeling die continu alle producten test en nieuwe ontwikkelt. Een bekend product is de Beaphar vloeienband, een recent en EU-geregistreerd product is Fipronil: vlooien en tekendruppels.

Beaphar beschikt over eigen verkooporganisaties in het Verenigd Koninkrijk (waar ook productie van vogelproducten zit), Duitsland, Spanje, Noorwegen en Frankrijk. De producten worden voornamelijk aan de retail verkocht en een klein gedeelte gaat naar b2b.

Exportambitie

Beaphar kent een gestage groei. Die wordt bereikt door het lanceren van nieuwe producten en introducties van nieuwe markten. Zo wordt de Zuid-Amerikaanse markt verkend en er wordt gekeken naar de Chinese markt.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Beaphar | Henk Aa