BenS 

Kantoormeubelen

Henk Schimmel zit al ruim twintig jaar in het vak van kantoormeubelen als hij in 2002 besluit om samen met twee vrienden een eigen bedrijf te starten.

Op een beurs kwamen ze in aanraking met een Chinese leverancier van kwaliteits bureaustoelen. Gezamenlijk werden de eerste stoelen ontworpen en uitgebreid getest. Daarna volgde introductie op de Nederlandse markt onder de eigen merknaam BenS. Dit werd al snel een succes en inmiddels worden de stoelen door heel Europa verkocht.

In de loop van de jaren is een assortiment opgebouwd uit 45 verschillende bureaustoelen. Elk jaar komen er nieuwe exemplaren bij. Bijzonder te vermelden is dat het eerste ontwerp stoel nog steeds één van de hardlopers in het assortiment is. Dankzij Henk z’n jarenlange ervaring in de branche, het inschakelen van Italiaanse ontwerpers en een kwaliteitsproductie (één van de beste bureaustoelenfabrikanten van China) is een stevig merk in de markt neergezet. De stoelen voldoen aan alle ergonomische eisen en keurmerken als ARBO – NEN-1335. De garantie varieert van twee tot vijf jaar per stoel.

De stoelen vinden voornamelijk hun weg via de gespecialiseerde kantoorvakhandel in Nederland en België. Binnen het team van zes personen van BenS Kantoormeubelen zit ook een tak projecten. Hier worden stoelen geleverd in series van 25 tot soms 250 stuks voor grote inrichtingsprojecten.

De laatste jaren is de verkoop via internet sterk gegroeid. Dit gebeurt via de eigen webshop (benskantoormeubelen.nl) en via platformen als Bol.com en Amazon. Met name via het laatste platform is verkoop aan particulieren en bedrijven in Europa ontstaan.

Het toegenomen thuiswerken heeft de laatste jaren een flink boost gegeven aan de afzet. Het mooie is dat werknemers bij thuiswerken een bureaustoel bestellen bij BenS. Dit bevalt hen zo goed dat ze dit op werk ook wensen en niet veel later bestelt de werkgever dan de BenS bureaustoelen voor alle werknemers. Op jaarbasis worden zo’n 30.000 bureaustoelen verkocht. Dit komt overeen met ongeveer 50 a 60 volle zeecontainers.

Ondanks de stevige verkoop ziet Henk nog mogelijkheden voor verdere groei. Internet zal nog voor verdere groei zorgen en gekeken wordt naar een entree op de Duitse markt via de vakhandel.

Export landen

15 landen in Europa

Ceo

BenS Kantoormeubelen | Henk Schimmel