Architecten & Ingenieurs

Bessels

Architecten & Ingenieurs

Bij Bessels architecten & ingenieurs uit Twello weten ze: een bedrijf kan harder groeien dan een gebouw aankan. Niet nodig, zegt Mandy Doeve, architect en partner: “Onze kracht is toekomstbestendig ontwerpen. We zijn altijd op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe ziet jouw onderneming er over 10 jaar uit?”

Gebouw als het fundament van de onderneming

Bessels Architecten & Ingenieurs is een bureau dat vanaf de initiatieffase meedenkt met de opdrachtgever. “Het is ontzettend belangrijk om zo vroeg mogelijk betrokken te worden bij plannen voor nieuwbouw of uitbreiding. Hoe eerder we aan tafel zitten, hoe beter we kunnen meedenken”, zegt Doeve. “Wij denken anders. Wij anticiperen op de toekomst, terwijl een ondernemer vaak het huidige probleem wil aanpakken.”

“Al tijdens de planontwikkelingsfase kijken wij goed naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Hoe zit het proces in elkaar, hoe houden we processen logisch en looplijnen kort? Wat is de toekomstvisie en wat wil je uitstralen? Samen met de opdrachtgever komen we zo tot de meest ideale lay-out voor het bedrijf.”

Onderscheidend

In de eerste fase bouwen we de lay-out na in gekleurde piepschuimblokken. Door hiermee te schuiven, maken we inzichtelijk waar de mogelijkheden en de knelpunten liggen. De uiteindelijke lay-out wordt in 3D-modellering en door 3D animatiefilms verder uitgewerkt. Doeve: “Dit geeft onze opdrachtgevers veel inzicht. Ze kunnen tijdens de ontwerpfase al door hun eigen gebouw heen lopen.”

Naast architectuur verzorgt Bessels de bouwkundige uitwerking, technische tekeningen en 3D modellen, maar ook de directievoering op de bouw. Doeve: “We verzorgen desgewenst het hele traject, van A tot Z. We kunnen onze opdrachtgevers volledig ontzorgen. Daarin onderscheiden we ons.”

Duurzaam “Voor een onderneming is het van belang ook in de toekomst interessant te blijven voor potentiële klanten. Een duurzaam gebouw is daar een onderdeel van”, zegt Doeve. Het is daarom vanzelfsprekend dat je duurzaamheid terugvindt in de projecten van Bessels. Veel gebouwen worden opgeleverd met een BREEAM label, maar ook de eerste circulair ontworpen projecten zijn gereed voor uitwerking.

Complexe puzzel De ondernemer heeft het niet alleen voor het zeggen. Bij het ontwikkelproces moeten de eisen vanuit de gemeente en de wensen van de opdrachtgever bij elkaar gebracht worden. Vaak een grote en complexe puzzel, waar de architecten en de ingenieurs van Bessels elke keer weer vol enthousiasme aan beginnen. Doeve: “We hebben een goed team. Het lukt altijd.”

Export landen

België | Duitsland | Koeweit

Ceo

Bessels | Mandy Doeve