Leverancier Grafische Afwerking | Schuifdeursystemen

Best-Fix & Fast ’N Finish

Leverancier Grafische Afwerking | Schuifdeursystemen

Aan de Visbystraat 25 zitten twee bijzondere bedrijven onder 1 dak. Wat deze bedrijven met elkaar gemeen hebben dat ze zijn opgericht door ondernemersechtpaar Hans en Jocelyn de Waard. Begonnen in 2001 met Fast ’N Finish en 2 jaar later kwam daar Best-Fix bij. Beide bedrijven zijn eind 2019 vanuit Weesp naar Deventer verhuisd.

Fast ‘N Finish is in 2001 opgericht als toeleverancier voor de Grafische afwerking, met name op het gebied draadhechtmachines, hechtkoppen, hechtdraad en papierboren. Wat bijzonder is dat Fast ’N Finish veel machineonderdelen in voorraad heeft van machines die niet meer gemaakt worden. Dit levert bestellingen uit alle contineten van de wereld, van USA, Canada, Zuid-Afrika tot Australië aan toe. Best-Fix is meer gericht op de verpakkingsindustrie en op de bouw. Vanuit Deventer worden deze producten voornamelijk via specialistische webshop zoals cartonclosing.com, handtackers.com, polymerfasteners.com en spenax-Hogrings.com geleverd in de Benelux, maar ook daar buiten. De meeste bestellingen komen online binnen en dit percentage groeit nog steeds.

Schuifdeursystemen.eu

Onder de deze titel worden schuifdeursystemen verkocht. Best-Fix is trots het Italiaanse kwaliteitsmerk Ermetika in de Benelux te mogen vertegenwoordigen. Dit merk staat naast de hoge kwaliteit ook bekend om haar mooie designs en de “groene” productie met minimale milieubelasting. Naast Ermetika is Best-Fix ook de importeur van hoogwaardige railsystemen van het Spaanse merk KLEIN.

Groeimarkt

In Nederland worden op jaarbasis zo’n 1,7 miljoenen deuren verkocht. De verwachting is dat in de nabije toekomst ongeveer 10% hiervan uit schuifdeuren zal bestaan. Dit betekent een groot potentieel. Best-Fix verkoopt nu relatief veel schuifdeursystemen aan hotels en via architecten, projectontwikkelaars en aannemers in de Randstad. Dit is niet zo vreemd. De huizenprijs maakt dat efficiënt gebruik moet worden gemaakt van de ruimte die er is. Schuifdeuren kunnen ingebouwd worden in een muur waardoor je een optimale ruimtewinst behaalt.

Toekomst

Door in verschillende marktsegmenten te opereren, is het bedrijf minder kwetsbaar. De grafische industrie heeft het lastig, maar ook daar (of daardoor) zijn er ook kansen. De markt voor schuifdeuren groeit flink. Aannemers staan in het begin soms wat sceptisch tegenover het werken met schuifdeuren, maar als ze eenmaal met de kant-en-klare inbouwsystemen hebben gewerkt willen ze niet anders.

 

Export landen

Veel Benelux | Rest van Europa | Verenigde Staten | Canada | Australië | Zuid-Afrika

Ceo

Best-Fix & Fast ’N Finish | Hans en Jocelyn de Waard