Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Verwerkingsbedrijf

Best Poultry Meat

Verwerkingsbedrijf

John Langeslag is zijn hele leven actief in de vleesverwerkende sector in diverse functies. Begin 2017 richtte hij zijn eigen uitbeenderij Best Poultry Meat op. In het bedrijfspand in de Rostockstraat in Deventer is een verwerkingsbedrijf opgezet voor verse pluimvee producten. Het vlees is botvrij, betrouwbaar en met een lange houdbaarheid.

Topkwaliteit en versheid, dat is waar Best Poultry Meat iedere dag naar streeft. Het vlees wordt ’s morgens in Nederland en een deel van Duitsland geslacht en nog dezelfde dag verwerkt. Dit wordt door vier gespecialiseerde uitbeenders met de hand gedaan. Dit levert een betere kwaliteit op dan machinaal verwerken. Hierdoor ontstaat een eersteklas vers kipproduct.

De producten vallen uiteen in drie productgroepen: dijvlees, drum en boutproducten. Om een compleet assortiment te kunnen aanbieden worden ook andere onderdelen van de kip geleverd. De focus ligt evenwel op de eerste drie productgroepen. Na verwerking worden deze producten in tien kilokratten geleverd aan groothandels, poeliers en verdere verwerkingsbedrijven. Wekelijks wordt zo’n 7 ton aan dijvlees, 2 ton aan drums en 3 ton geleverd door heel Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De export beslaat ongeveer 15& van de omzet.

Halal

Alle grondstoffen worden uitsluitend betrokken van pluimveeslachterijen die een Halal certificaat hebben. Ook is Best Poultry Meat in het bezit van een ECC Halal certificaat, alle klanten zijn dan ook verzekerd dat de afgenomen producten Halal verantwoord verwerkt zijn. Veel van dit halal gecertificeerd vlees vindt zijn weg naar islamitische poeliers en groothandels. John: “het mooie is dat we zien dat ook de autochtone Nederlander en Engelsman steeds bewuster kiest voor halalvlees, we zien dat dit echt groeiende is”.

Groei

In de korte tijd van haar bestaan heeft best Poultry Meat een stevige positie verworven op de nationale markt in het hogere kwaliteitssegment. De ambitie is om deze groei stevig door te zetten. Corona zorgt wel voor vertraging in de groei aangezien veel via de goothandel aan de horeca werd geleverd. De ambitie is sterker te groeien in het retail en Take Away segment en ook om in Frankrijk voet aan de grond te krijgen. John heeft daar vanuit vorige functies contacten en die worden aangeboord om eerste export naar Frankrijk te bewerkstellingen.

Export landen

Duitsland | Verenigd Koninkrijk

Ceo

Best Poultry Meat | John Langeslag