Kunststof spuitgieterij

Bewet

Kunststof spuitgieterij

Bewet is een specialistische kunststof spuitgieterij in het midden van het land, waar thermoplasten worden verwerkt tot uiteenlopende kunststof producten. Tevens worden hier de matrijzen voor dit proces ontworpen en vervaardigd. De (inmiddels overleden) vader en oom van de huidige directeur Marcel Stuifzand richtten ooit het eerste bij de KvK ingeschreven matrijzenmakerij van Nederland op. In1979 begon de vader van Marcel Stuifzand vervolgens met het bedrijf Bewet. Sinds 1987 is Marcel directeur van dit bedrijf. De naam Bewet is overigens de afkorting van BewerkingsTechniek.

Vertrouwen en betrouwbaarheid

Directeur Marcel Stuifzand: ‘Klanten komen om een aantal redenen naar Bewet, waarvan vertrouwen en betrouwbaarheid wel heel belangrijk zijn. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt’. Het bedrijf gelooft heilig in het meedenken met de klant en doen wat je belooft te doen. Bovendien is Bewet technisch erg ver en kan er veel. Het hele bedrijf leeft innovatie!

De meeste klanten van Bewet zijn bedrijven, die zelf assembleren, in welke markt dan ook. Dat gaat van fabrikanten van warmtepompen tot producenten van schoolmeubilair of zelfs ligfietsen.

Duurzaamheid

Zowel Bewet als ook haar klanten vinden dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van gezonde bedrijfsvoering. Daarom speelt dit onderwerp bij Bewet in hoge mate, waarbij het volgende van belang is:

– Bewet is sterk bezig om gerecyclede kunststoffen in te zetten, te verwerken en aan de klanten aan te bevelen: Bewet heeft als doel dat er (bijna) geen kunststof in de vuilnisbak terecht komt.

– Bewet zorgt voor volledige recycling via een partnerbedrijf in Wapenveld; alles wordt gebruikt en hergebruikt

– Bewet heeft een zeer uitgekiend systeem van warmte terugwinning, waardoor het energiegebruik in hoge mate wordt gereduceerd.

Internationaal

Het bedrijf heeft, naast vele goede en langdurige klantrelaties in Nederland, ook mooie klanten daarbuiten. Duitsland (o.a. terrasparasols) en het VK (o.a. luchtventilatoren) zijn daar voorbeelden van.

Export landen

Duitsland | Verenigd Koninkrijk

Ceo

Bewet | Marcel Stuifzand