Kwaliteitsmanagement

Beyond Compliance

Kwaliteitsmanagement

Beyond Compliance is opgericht door Henrieke de Bie, gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement en gedragsverandering.

Zij heeft bijna 25 jaar ervaring in de “life science” industrie en healthcare in verschillende gebieden, met een primaire focus op klinisch onderzoek en meer recent ook op geneesmiddelenbewaking
(pharmacovigilance (PV)). Met ervaring in fundamenteel laboratoriumonderzoek en als Quality. Manager bij een farmaceutische fabriek, begon Henrieke haar klinische onderzoekscarrière in 2001 met het begeleiden van klinische trials als allround Clinical Research Associate.

In 2007 stapte ze over naar de kwaliteitszorg. Sindsdien heeft ze gewerkt in verschillende
internationale auditor-, consultant- en strategische leiderschapsrollen in grote contract research-organisaties, adviesbureaus en farma/biotech. In deze rollen voerde ze meer dan 200 meerdaagse audits uit in 35+ landen, hield toezicht op grote auditprogramma's, ondersteunde regelgevende inspecties (waaronder EMA, MHRA en FDA) en leidde verschillende internationale klinische / PV-
kwaliteitsteams.

In 2021 is zij haar eigen bedrijf Beyond Compliance gestart met als doel om ook meer aandacht te geven aan mens en gedrag binnen kwaliteitsmanagement. Zij ondersteunt organisaties binnen en buiten de life science-industrie bij het creëren van een kwaliteitscultuur, bij het definiëren en
optimaliseren van hun kwaliteitsstrategie, -procedures en -systemen en bij het creëren van
kwaliteitsgewoonten in de organisatie.

Door gebruik te maken van uitgebreide ervaring en tools op het gebied van kwaliteit, people
management en gedragsverandering wordt gestreefd naar het neerzetten van een kwaliteitscultuur binnen organisaties. Dit komt niet alleen de kwaliteit ten goede, maar bespaart ook kosten en tijd en levert uiteindelijk meer gemotiveerd personeel op.

Een kwaliteitscultuur is een organisatiecultuur waarin een continu streven naar het leveren van
kwaliteit is ingebed in alle operationele aspecten van het bedrijf, op expliciete manieren (procedures en activiteiten) en op impliciete manieren (waarden, gedrag en houding). Dit laatste wordt nog wel eens vergeten. Reden waarom Henrieke zich hierin verder heeft gespecialiseerd.

Kwaliteitscontrole is een vrij vaststaande wetenschap. Het implementeren van de kwaliteitscultuur is sterk afhankelijk van de culturen van het land, maar ook die van de bedrijfscultuur. Door je hier goed bewust van te zijn, kun je hier effectief op sturen. Vaak wordt het ook te ingewikkeld gebracht.
Henrieke’s advies is dan ook om te luisteren naar de mensen die het werk moeten doen en het zo simpel mogelijk te houden. Dan is de acceptatie en opvolging sneller binnen handbereik.

 

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Beyond Compliance | Henrieke de Bie