Recruitmentbureau

Bkonnect

Recruitmentbureau

Na bij ING en Rabobank te hebben gewerkt voor het zakelijke bedrijf, is Robin Boerhof eind 2016 gestart met zijn eigen recruitmentbureau: Bkonnect. Bkonnect is gestart vanuit de motivatie recruiters veel vrijheid te geven in de manier van werken en alleen dat te laten doen wat ze leuk vinden. Inmiddels werkt Robin samen met 14 enthousiaste recruiters voor het maken van juiste matches tussen organisaties en professionals.

Gespecialiseerde recruiters
Robin hecht aan persoonlijk contact met opdrachtgevers. Hij is dan ook in het hele land actief. De opdrachten die hij binnenhaalt zet hij vervolgens uit bij één van de recruiters. Die worden daarnaast ontzorgd op gebied van marketing, contracten, crm pakket en administratie. Iedere recruiter heeft een eigen specialisme (onder andere IT, Finance, Marketing, Sales en Techniek)

Remote IT
Hij ziet dat er veel vraag is naar IT-ers. Robin: “De groei van de techbedrijven gaat zo snel dat het vaak niet mogelijk is om groei ‘in-house’ te bereiken. Het simpel heen en weer plaatsen van IT’ers lost de grote vraag niet op. Deze zal naar verwachting alleen nog maar groter worden. Het opleiden van extra vakmensen of omscholing gaat niet snel genoeg. Wij hebben hiervoor een nieuwe dienst ontwikkeld: Remote IT”.

Met Remote IT werken IT-professionals vanuit Oekraïne voor de opdrachtgever. Zij doen hun werk in het westen van Oekraïne. Als opdrachtgever communiceer je rechtstreeks vanuit je eigen bedrijf met jouw developers. Zij zijn universitair geschoold, spreken goed Engels en hebben ervaring met agile software development. Daarnaast is de huisvesting, de salarisadministratie, de afdracht van de belasting et cetera perfect geregeld!

De Oekraïense businesspartner van Bkonnect is in 2005 gestart met het aanbieden van Remote IT. Nu 13 jaar later, zijn er 150 developers werkzaam voor diverse bedrijven in Nederland, zoals Deloitte. Dit heeft een reden: Oekraïne is wereldwijd nummer vier op IT-gebied en telt honderden universiteiten en hogescholen waar IT-professionals worden opgeleid. Steeds meer bedrijven outsourcen hun IT. Oekraïne heeft echter veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld India: kortere afstand, minder cultuurverschillen, betere Engelse vaardigheden en slechts één uur tijdsverschil met Nederland. Daarnaast liggen de tarieven van Oekraïense IT’ers op ongeveer één derde van Nederlandse IT’ers.

Robin verwacht met deze nieuwe dienst voor veel bedrijven een passende oplossing te hebben. “Immers, IT wordt een steeds belangrijkere afdeling bij bedrijven.”

 

Export landen

Oekraïne

Ceo

Bkonnect | Robin Boerhof