Schrijfwaren

Bloem@work

Schrijfwaren

In 2014 startte Jorien Bloemink haar eigen bedrijf Bloem@work. Na jarenlang actief te zijn geweest in commerciële managementfuncties ontstond de behoefte zelf te gaan ondernemen. Haar commerciële kennis verhuurt zij veelal als consultant aan kleinschalige (maak)bedrijven. Omdat zij ook vanuit eigen ervaring wilde adviseren, besloot ze in 2016 om ook een eigen product te gaan maken en te gaan verkopen.

Als addicted liefhebber van stationery dacht ze iets in die richting te vinden, het werden uiteindelijk persoonlijk bedrukte potloden. Na lang zoeken vond ze een familiebedrijf in Amerika dat hele mooie en perfect schrijvende potloden leverde. De machine om de potloden te bedrukken, werd in Engeland aangeschaft.

Instagram
Als verkoopkanaal werd Instagram gekozen. Jorien: “Ik doe eigenlijk van alles op Instagram. @uniekpotlood is mijn Instagram naam. Het leuke is dat vanaf de dag dat ik mijn eerste bericht postte, er direct bestellingen volgden. In eerste instantie waren dat mensen uit mijn kennissenkring, maar al snel breidde dat uit naar andere particulieren en bedrijven. De bedrukkingen zijn heel verschillend. Dit kunnen namen zijn, slogans maar ook trending topics op internet”.

Jorien geeft een voorbeeld: “Voor een schoenenfabrikant heb ik supergave roze potloden met de tekst I love shoes mogen maken”. Voorwaarde om succesvol te zijn op Instagram is het hebben van een bijzonder en uniek product, perfecte fotografie en snelle leveringen. Daarnaast helpt het om voortdurend kansen te zien en te pakken. Onder andere door te reageren op posts van volgers en consequent met volgers in contact te blijven. Naast potloden is het assortiment inmiddels al uitgebreid met de beste messing puntenslijpers van Duitsland. Ook kan Bloem@work potloden leveren waarin gerecyclede dollarbiljetten, jeans en krantenpapier verwerkt zijn. Inmiddels komen ook de bestellingen hiervoor binnen.

Ondernemersdagboek
Jorien wil graag een ondernemersdagboek schrijven over haar start als verkoopster van potloden. Door alle drukte en de vele dagelijkse bestellingen is dat er nog steeds niet van gekomen.

De verkoop van potloden is nu nog prima te combineren met haar andere werk. Als dit nog verder aantrekt, overweegt Jorien om haar onderneming in een andere vorm te gieten: “Ik vind het opzetten van een eigen bedrijf ontzettend leuk, dus wie weet ga ik dan weer aan iets nieuws beginnen”.

Export landen

België | Verenigd Koninkrijk | Spanje | Duitsland

Ceo

Bloem@work | Jorien Bloemink