Handelsbedrijf

BNS International

Handelsbedrijf

Sinds 2017 is Business Networking Services (BNS) actief in Deventer. BNS is onderdeel van een groot Zuid-Koreaans bedrijf dat wereldwijd tal van producten importeert voor de Zuid-Koreaanse markt. Deventer wordt de Europese vestiging van het Koreaanse moederbedrijf Samwon. Samwon is een importeur die in Zuid-Korea veel restaurants en fabrieken bevoorraadt. Een nieuw project in Vietnam is een nieuwe fabriek van Samsung die meer dan 30.000 dagelijkse bezoekers volledig bevoorraad.

Uitzicht Deventer
De vestiging in Deventer is bij toeval ontstaan. Samwon importeert veel varkensvlees en de directeur had een afspraak met een grote Duitse slachterij net over de grens in Nordrhein Westfalen. Met de Nederlandse directeur van deze slachterij werd afgesproken elkaar halverwege Schiphol en het Duitse bedrijf te treffen. Dit werd het IJsselhotel in Deventer. Het fenomenale uitzicht vanaf het terras gaf de doorslag voor de Samwon directeur, hij besloot ter plekke zijn Europese inkoopkantoor in Deventer te vestigen. Naast Europa worden ook in de andere continenten inkoopkantoren opgezet.

In de Deventer vestiging zijn, tot dusver, Nick Noever en Irina Palesciuc actief als trade officers: “We zijn begonnen met leveringen van de Duitse slachterij. Dit is nu een stabiele en lucratieve relatie. Vanuit Duitsland worden nu maandelijks ongeveer 18 tot 20 containers verscheept naar Zuid-Korea. Hiermee is de koek nog niet op. We zijn in gesprek met leveranciers in Nederland, België en Spanje en op termijn kijken we ook naar landen als Ierland, Verenigd Koninkrijk en Zweden”.

Elk kwartaal komt de directie van Samwon voor ongeveer 2 tot 3 weken naar Deventer. Een heel programma van veel bedrijfsbezoeken staat dan gepland door heel Europa. De focus ligt nu op vleesimport, maar het is de bedoeling om op korte termijn ook naar andere goederen te kijken. Zo wordt momenteel de koffiemarkt onderzocht.

Dutch Coffee
Een overblijfsel uit de VOC-tijd is de in Korea populaire Dutch Coffee. Dutch Coffee is een klassieke manier van koffie zetten. De koffie wordt gezet met ijswater in plaats van warm water. Het zetten van een pot Dutch Coffee duurt 4 tot 6 uur. Dutch Coffee oxideert nauwelijks en biedt volle ruimte voor de smaak van de gebruikte koffieboon. De smaak is veel minder bitter en zuur dan reguliere koffie.

De vestiging in Deventer die nu uit enkele personen bestaat zal naar verwachting de komende jaren flink in omvang groeien.

 

Export landen

Zuid-Korea

Ceo

BNS International | Nick Noever