Speelgoed Bedrijf

BOTI Europe

Speelgoed Bedrijf

Nico Blauw is zo’n beetje zijn hele werkzame leven actief in de mooiste branche die er is: de speelgoedbranche. In 2012 is BOTI Europe opgericht en is hij er directeur. BOTI, staat voor Big On Toy Innovation. Het is een 100% dochter van BOTI International, een in Hong Kong gevestigd speelgoedbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en wereldwijde (FOB) distributie van innovatief en inspirerend speelgoed voor kinderen wereldwijd.

BOTI Europe is verantwoordelijk is voor de lokale distributie van eigen en externe producten in de Benelux (BNL), Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (GAS). In het honderden artikelen tellende assortiment van BOTI zitten veel bekende merken als Tonka, Disney Princess, Peppa, Fortnite, Baby Shark, Pokemon, K”nex. Voor deze merken zorgt het tien personen tellende team van BOTI voor de verkoop, distributie en dealerondersteuning op gebied van marketing en promotionele acties. Door het merken met bekende A-merken heeft BOTI een zeer fijnmazig distributienetwerk van speelgoedwinkel en webshops in genoemde landen.

Eigen productontwikkeling

Wat BOTI Europe mede uniek maakt is de eigen productontwikkeling. Hierbij wordt nauw samengewerkt met toonaangevende speelgoedfabrikanten, uitvinders en licentiegevers in de entertainmentindustrie. Dit heeft tot nieuwe producten die soms in tientallen landen verkocht wordt. Nico: “je zou denken dat alles al weer een keer is bedacht, maar niets is minder waar. We hebben een jong, dynamisch en ambitieus team met veel ervaring in de internationale speelgoedindustrie en we weten elke keer iets nieuws op de markt te zetten wat er nog niet is”.

Zo heeft BOTI Europe een speciale ballon ontwikkeld die je kan vullen met allerlei materialen en de ballonnen zijn overschilderbaar. Hiervan zijn er meer dan een half miljoen sets in meer dan 35 landen verkocht. Het product loopt nog steeds goed, BOTI verwacht einde 2021 op één miljoen sets te zitten. Een flink deel van deze groei zal waarschijnlijk uit de USA komen, onderhandelingen lopen met een zeer grote retailers daar.

Productontwikkeling is een continue proces en nieuwe initiatieven staan op stapel om de markt te bestormen.

Export landen

Europa

Ceo

BOTI Europe | Nico Blauw