Aggregaten voor diverse toepassingen

Brinkmann & Niemeijer Motoren

Aggregaten voor diverse toepassingen

De historie van Brinkmann & Niemeijer Motoren gaat terug tot 1828. Destijds gestart als bedrijf die de eerste mechanisatie van de landbouw ter hand nam.Toen rond 1900 de benzine en dieselmotoren opkwamen volgde een specialisatie naar motoren en aggregaten. Tegenwoordig is Brinkmann & Niemeijer al vele decennia gespecialiseerd in aggregaten voor diverse toepassingen; van binnenvaart, grondweg- en waterbouw tot en met complexe noodstroominstallaties in gebouwen als ziekenhuizen en zorginstellingen. Bij Brinkmann Niemeijer werken 40 medewerkers.

Als de primaire stroom uitvalt, of er geen stroomvoorziening aanwezig is, zorgt een stroomaggregaat alsnog voor stroom. Tijdelijk, zoals in de verhuur of bij werkzaamheden aan grond-, weg- en water, of als vaste noodstroomvoorziening in een gebouw, waar de stroomvoorziening soms van levensbelang kan zijn. De kwaliteit van een stroomaggregaat is dan ook van groot belang. En sterk afhankelijk van de gekozen componenten, passende materialen en een degelijke samenbouw. Brinkmann & Niemeijer adviseert de klanten omtrent de beste invulling van een noodstroomaggregaat (NSA). Dit kan een standaard oplossing zijn maar ook een custum made oplossing.

Het onderscheidend vermogen van Brinkmann & Niemeijer zit in het hoge kennis- en ervaringsniveau van de medewerkers in combinatie met de totale ontzorging van de klant. Het bedrijf adviseert niet alleen, het draagt ook zorg voor de engineering, het bouwen, testen, plaatsen van de aggregaten tot en met de nazorg en het onderhoud. Op jaarbasis worden zo’n 300 tot 400 projecten gerealiseerd.

De meeste projecten worden door heel Nederland gerealiseerd. Dit speelt vooral bij de bouw van de noodstroomaggregaten in gebouwen zoals ziekenhuizen, parkeergarages, vliegbasissen en andere functies waar een grote afhankelijkheid van energie speelt. In de binnenvaartsector heeft Brinkmann en Niemeyer een stevige positie verworven bij scheepswerven in West-Europa.

Voor de (verhuur)markt voor mobiele aggregaten wordt ook veel geproduceerd. Een recente klant daarin is defensie geworden. De aggregaten waren (sterk) verouderd en het ontwerp voor een nieuwe aggregaat van Brinkmann & Niemeijer is uit een tender geselecteerd en nu volop in productie.

De markt is groeiende, waarbij met name de Scandinavische markt interessant is. Ook is Brinkmann & Niemeijer al volop aan het voorsorteren op de energietransitie en worden concepten uitgedacht op gebied van all-electric, waterstof- of hybride systemen.

Export landen

België | Frankrijk | Duitsland | UK | Suriname