Verhuur van kampeertenten

Camp Solutions

Verhuur van kampeertenten

Het verhaal van CampSolutions begon in 2008 met een legertruck en vier legertenten. Samen met broer Mark Leuven en twee vrienden startte Wouter Leuven een bedrijf naast zijn toenmalige baan. De eerste zomer was het gelijk hartstikke druk, maar tijdens de herfst en winter moesten we creatief zijn! We zijn toen zelf tenten gaan produceren en verkopen. Voor de Apenheul in Apeldoorn hebben we toen een heel tentenkamp geproduceerd.

De focus op festivals zorgde in 2015 voor een doorbraak toen we voor Down The Rabbit Hole van Mojo zelf een concept mocht uitdenken en uitvoeren: diverse tenten, een webshop en de kaartverkoop. De directeur van Lowlands, eveneens georganiseerd door Mojo, vroeg gelijk of we dit dat jaar ook voor zijn festival wilden doen. Daar kwamen weer andere organisaties kijken en voor we het wisten, werkten we onder andere ook voor Parookaville in Duitsland en Rock Werchter in België. Echt een hele mooie kans.

In 2018 werden we ineens wereldwijd de grootste aanbieder van tijdelijke slaapaccommodaties, nadat we het failliete G3 Presents in zowel Nederland als Engeland hebben overgenomen. Met ruim 5.000 tenten en meer dan 8.000 bedden, kunnen we gigantische festival glampings bouwen. Internationale festivals weten ons vanaf dit moment ook te vinden, zoals bijvoorbeeld Sziget in Boedapest en Tomorrowland in België. We zijn er trots op het feit dat we de top vijftien van de grootste festivals in Europa tot onze klanten mogen rekenen. We zijn daarmee Europees marktleider. Voor een festival als Lowlands zetten wij in twee weken tijd 2.300 compleet ingerichte tenten neer. Niemand anders in Europa kan zoiets. Onze twintig vaste medewerkers worden dan uitgebreid met een grote flexibele schil.

We willen vooral verwachtingen overtreffen en het wow-effect creëren. Een nieuwe ontwikkeling is het zelfde bedachte pop-up hotel. Hiermee kunnen organisatoren veel bezoekers een luxe overnachting aanbieden. Het is zelfs mogelijk dit met meerdere verdiepingen te leveren compleet sanitair, Wifi en een TV.

Bijzonder aan CampSolutions is dat veel tenten ook zelf ontworpen en ook geproduceerd worden. Een eigen houtwerkplaats ontbreekt niet. In 2020 is zusterbedrijf Glamping Structures opgezet. Van daaruit worden luxe tenten, lodges blokhutten ontworpen en verkocht door heel Europa en daar buiten.

Vanwege de aanhoudende groei is CampSolutions in 2021 naar een veel ruimer pand in Twello verhuisd. Van daaruit wordt verder gewerkt aan expansie in Europa.

Export landen

Europa

Ceo

Camp Solutions | Wouter Leuven