Import- en exportdienstverlening

Car-go

Import- en exportdienstverlening

Car-go is een familiebedrijf dat al twintig jaar een onafhankelijke en gespecialiseerde partner is in import- en exportdienstverlening. Een team van dertig medewerkers ontzorgt bedrijven op deze vlakken door scherp in te zetten op IT. In de door Car-go zelfontwikkelde internetomgeving, kunnen de klanten inloggen en alle im- en exportzaken regelen voor hun bedrijf. Moet er daarna de verscheping van goederen ook worden geregeld? Dan helpt Car-go daar ook bij.

Sterk in automotive
Car-go heeft een sterke positie in de automotive sector. Zowel particulieren als bedrijven, kunnen met hun aanvragen terecht op de website van Car-go. Bedrijven kunnen voor RDW-diensten inloggen en regelen de im- en export van hun voertuigen zelf. Daarnaast heeft Car-go ook een online advertentieplatform ontworpen voor de verkoop van auto’s. Via dit systeem, kunnen autobedrijven eenvoudig foto’s met bijbehorende beschrijving plaatsen, dat direct naar zo’n 100 online verkoopportalen kan worden doorgestuurd om zo een snelle verkoop te realiseren. Op jaarbasis wisselen zo’n 150.000 auto’s van eigenaar door dit portaal.

Trots op klantvertrouwen
Eigenaresse Claudia Bakkenes, is het meest trots op het feit dat door de ontzorging op het gebied van douaneformaliteiten en transport, zij bedrijven helpen te groeien.

“Het mooie is dat diverse bedrijven bij ons begonnen zijn met een paar doosjes te per dag te versturen. Met onze hulp is dit gegroeid tot meerdere volle containers per week. Ook bellen geregeld buitenlandse klanten met de vraag of wij hun import of export willen organiseren. Puur op basis van referentie en zonder elkaar gezien te hebben, vertrouwen zij ons hun documenten/goederen toe. Het groeiende aantal aanvragen in het binnenland (maar inmiddels ook het buitenland) is iets waar Cargo heel erg trots op is.”

Grote Europese ambitie
Op dit moment heeft elk land in Europa zijn eigen regelgeving en formulieren met veel onduidelijkheid voor de ondernemer. Dit gaat veranderen. Er is een centrale Europese regelgeving in de maak om douaneformaliteiten te standaardiseren. Car-go wil, zodra dit gereed is, hier op inspelen met een IT-pakket. Dit pakket zal ervoor moeten zorgen dat ondernemers in heel Europa, gebruik kunnen maken van de diensten van Cargo voor hun in- en uitvoer.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Car-go International | Claudia Bakkenes