Caravanhandelaar

Caravanhuis Hulshof

Caravanhandelaar

Opa had vroeger in Apeldoorn een manifacturen zaak en op 17 jarige leeftijd is John bij opa in de achtertuin begonnen met zijn caravanhandel. De vader van John handelde ook in al caravans, dus het ondernemen is hem met de paplepel ingegoten.

John had een zeer sterke band met opa, wiens motto was: liever een ons handel dan een kilo werk. Opa is 28 jaar geleden overleden, maar rijdt iedere dag in de auto met hem mee via zijn hoedje. Bij belangrijke beslissingen vraagt John zich altijd af: hoe zou opa het hebben gedaan? Op een andere nieuwe locatie in Apeldoorn is John, eerst samen met opa maar later zelfstandig, verder gegaan met de caravan handel.

Via inkoop kanalen worden de caravans met foto’s en prijzen aan hem aangeboden. De caravans komt veelal uit België, Frankrijk en Engeland. Bouwjaar, prijs en jarenlange ervaring van John zijn van belang bij de inkoop. John haalt vervolgens persoonlijk alle wagens met zijn trailer op en hij vindt dit geweldig mooi werk.

De moeder van John, al op hoge leeftijd, is verantwoordelijk voor de marketing, houdt de website actueel en doet nog steeds een deel van de administratie. John koppelt zelf altijd de verkochte caravan aan de auto en Ria wil altijd graag een foto van aankomst van de caravan op de camping, zodat zij weten dat de klanten goed zijn aangekomen. Zo houden zij goed contact met de klanten.

Caravans worden steeds luxer, maar al deze extra’s maken de caravans ook steeds duurder. De kwaliteit van de caravans is veel beter dan voorheen, betere isolatie, mooiere bekleding maar ook veel meer opties, zoals vloerverwarming, hydraulische poten etc. Flinke batterijen en stroom aansluitingen zijn daardoor wel noodzakelijk geworden.

Alle opties komen af fabriek, wel heeft John een werkplaats voor onderhoud en reparatie. Als je een caravan goed behandeld en deze vrij van schade is en je vocht goed in de gaten houdt dan gaat een caravan een mensenleven mee.

De corona periode heeft de caravanhandel geen windeieren gelegd want Nederland heeft het kamperen weer ontdekt en daardoor is het een ongelofelijk drukke tijd geweest voor het Caravanhuis.

Export landen

Oost Europa | Hongkong | Suriname | Peru | Chili

Ceo

Caravanhuis Hulshof | John Hulshof