Productie van Cacao & Chocolade

Cargill Cacao & Chocolade

Productie van Cacao & Chocolade

Cargill een Amerikaans familiebedrijf, opgericht door W.W. Cargill, bestaat ruim 150 jaar. Het bedrijf heeft wereldwijd 155.000 werknemers in dienst en is actief in 70 landen. Wereldwijd is Cargill in verschillende branches actief. De Deventer vestiging van Cargill Cacao & Chocolade is een B2B producent van cacao componenten zoals coatings en vullingen. Deze producten worden dagelijks vervoerd in tankwagens naar de diverse klanten.

In 2009 heeft de Deventer vestiging een ingrijpende verbouwing gerealiseerd, waardoor er een verdubbeling van de productiecapaciteit heeft plaatsgevonden. Met veel passie voor Cargill Cacao & Chocolade vertellen Mira Pfeufer (Supply Chain Manager) en Freek Miggelbrink (Plantmanager & Sitemanager) over de werkwijze en productie binnen deze vestiging.

Afrika
De cacao wordt vooral afgenomen uit Afrikaanse landen, Ghana, Ivoorkust en Kameroen. De eerste verwerking van de cacaobonen vindt plaats in een Cargill fabriek in Zaandam. Het product wordt naar Deventer vervoerd voor verdere verwerking.

Eigen laboratorium
Uniek voor Deventer is dat het bedrijf beschikt over een eigen laboratorium, waar dagelijks acht medewerkers nieuwe receptuur ontwikkelen. De coatings en vullingen die door dit team in samenwerking met de klant worden samengesteld, variëren van wit, melk tot puur met al dan niet een aroma, noten toevoeging et cetera. Zo kan de klant het product voor een topic, bijvoorbeeld ijs, of een bonbonvulling gebruiken. Twee voorbeelden uit een scala van mogelijkheden.

Duurzaam
Cargill Cacao & Chocolade bouwt verder om veilig, verantwoord en duurzaam te ondernemen. Wereldwijd wil de divisie Cargill Cacao & Chocolade in 2030 100% duurzaam produceren, gerelateerd aan de VN doelstellingen voor duurzaamheid. Dat doet Cargill Cacao & Chocolade door betaalbare leningen beschikbaar te stellen aan de coöperaties waarvan cacao wordt betrokken en waarvan bijvoorbeeld vrachtwagens worden aangeschaft. Daarnaast worden de agrariërs en hun families geschoold en het bedrijf staat ze bij in teelt en aanplant van de gewassen, zodat het rendement wordt verbeterd. De investering in de families, het bouwen van scholen, coaching in de bedrijfsvoering dragen bij aan duurzaamheid en de ontwikkeling van een beter en gezond leven.

Cargill Cacao & Chocolade Deventer exporteert 92% van haar productie. Het merendeel binnen Europa 98%. Naar Azië 1,5%, naar het Midden-Oosten wordt 1% geëxporteerd. Een stijgende lijn is zichtbaar in de export van chocoladeproducten naar Oost-Europa.

 

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk | Oost-Europa | Midden-Oosten | China | Hongkong | Zuid-Korea

Supply Chain Manager

Cargill Cacao & Chocolade | Mira Pfeufer