Ondersteuning voor Exportbedrijven

CBO

Ondersteuning voor Exportbedrijven

CBO, is in 2010 opgericht door Christa Pieffers. CBO ondersteunt MKB bedrijven die willen gaan exporteren of al internationaal actief zijn. Onder meer door het doen van marktonderzoek in het buitenland, maar ook door praktische ondersteuning, zoals het zoeken naar partners, distributeurs of agenten. Het maakt eigenlijk niet uit vanuit welke branche een bedrijf werkt. Samen kijken we of het product en de werkwijze ook in het buitenland past of passend te maken is.

Als adviseur voor het Starters International Business Programma, ondersteunt CBO bedrijven die internationaal actief willen worden. Het is een volledig gesubsidieerd traject, waarin samen met ondernemers een verkort exportplan wordt uitgewerkt en ondernemers geholpen worden bij het leggen van contacten in het buitenland. Dit kan onder andere door gebruik te maken van het ambassadenetwerk van de overheid. Het is erg mooi om te zien hoe bedrijven daadwerkelijk succesvol worden in het buitenland.

CBO heeft vooral kennis en ervaring met Duitsland, Engeland, België, Scandinavië, China en de Verenigde Staten. Veel Nederlandse bedrijven kijken in eerste instantie naar de ons omringende landen. Duitsland is voor veel bedrijven een interessante markt. Hier liggen zeker kansen, maar ook Scandinavië kan erg interessant zijn. China vergt een wat langere adem en de laatste tijd zijn bedrijven wat voorzichtiger richting de VS.

Sinds 2017 is Christa Pieffers exportcoördinator voor MKB Deventer. Vanuit deze rol houdt ze zich bezig met een scala aan internationale activiteiten voor de bedrijven die lid zijn van MKB Deventer. Zo organiseren we jaarlijks een aantal exportborrels, waar bedrijven die internationaal actief zijn of actief willen worden, worden geïnformeerd over export en alles wat daarbij komt kijken. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Rabobank, waardoor we goed op de hoogte blijven van financiële ontwikkelingen, financieringsmogelijkheden en het internationale betalingsverkeer. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten over specifieke thema’s of gericht op specifieke landen. CBO werkt vanuit de Fabriek in Deventer.

CBO

Export landen

België | Duitsland | Verenigd Koninkrijk | Scandinavië | China | Verenigde Staten

Ceo

CBO | Christa Pieffers