Bouwproducten

Ceves Vergeer

Bouwproducten

Eind 19e eeuw werd in Duitsland steengaas uitgevonden als alternatief voor een gestukadoord plafond op rieten matten. Dit is een geweven mat van ijzerdraad met maaswijdte van 2 x 2 centimeter met op de kruispunten klompjes gebakken rode klei. De productie van deze voorloper op de gipsplaat startte in 1919 in Twello. Destijds waren er drie steengaasfabrieken. In 1947 gingen deze drie samenwerken en werd Ceves opgericht. Ceves staat voor Centraal Verkoopkantoor der Nederlandse Steengaasfabrieken.

Rond 1984 zijn er verscheidene activiteiten ontplooid om Ceves uit te breiden. Er werd een nieuwe productielijn opgezet en er werden handelsbedrijven overgenomen, die aanverwante artikelen op de markt brachten. De overname van de firma “R. Vergeer & zn.” – groothandel in stukadoorsprofielen – is thans de bekendste overname geweest. Daaruit komt de huidige naam “Ceves Vergeer” voort.

De profielspecialist van Nederland

Familiebedrijf Ceves Vergeer is al vele jaren dé profielspecialist voor de professionele afbouw in Nederland. Als voorloper op het gebied van profielen ontwikkelen zij continu nieuwe profielen. Naast profielen is het programma sterk uitgebreid met meerdere hoogwaardige afbouwproducten. Met een compleet assortiment wordt de stukadoor, tegelzetter, vloerenlegger, gevelbouwer bedient met A-merken via de bouwmaterialen groothandel en de gespecialiseerde afbouwhandelaren. Bij Ceves Vergeer en onderliggende bedrijven werken in totaal 70 professionals. Vanuit kantoor en het 5.000 m2 grote magazijn in Deventer worden met acht eigen vrachtwagens alle producten naar Nederlandse en buitenlandse klanten afgeleverd. Hoewel het tegenwoordig een niceproduct is, worden containers vol met steengaas geleverd aan klanten in het Midden-Oosten. Het wordt daar als brandvertragend product gebruikt om bouwkolommen in gebouwen in te pakken.

Voor de Nederlandse partner Trespa is een hele serie aan profielen ontwikkeld voor de hoogwaardige High Pressure Laminate platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en Scientific Surface Solutions. Via Tresa gaan de profielen van Ceves Vergeer de hele wereld over tot Australië en de USA aan toe.

Zonnepanelen

Ceves Vergeet voorziet in de eigen stroombehoefte. Er zijn in totaal 464 zonnepanelen neergelegd met een totaal vermogen van 154.000 kWh. Dit staat gelijk aan het stroomverbruik van 45 huishoudens.

Stevige groei voorzien

Hoewel het huidige pand pas net betrokken is, zal deze snel uitgebreid worden om de snelle groei te kunnen accommoderen. Het magazine zal uitgebreid worden naar 12.000 m2 en ook wordt groei voorzien in het aantal transportmiddelen en het personeelsbestand. Veel van de groei zal uit het buitenland komen, zo is onlangs ook een Duitse vestiging geopend.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Ceves Vergeer | Johan van’t Land